Seura

Lempäälän Kisan mieslentopallon esittely

LeKi-lentiksellä yli puolen vuosisadan hienot perinteet

Syksyllä 1965 esitettiin perustettavaksi Lempäälän Kisalle lentopallojaosto, joka seuran syyskokouksessa vahvistettiin ison yleisseuran uudeksi jaostoksi. Mukana olivat vieläkin innolla lentopallokatsomoissa viihtyvät Eino Nieminen, Rauni ja Markku Salonen, Antti Lehtinen ja Jorma Tanni. Kyseinen viisikko kukitettiin syksyllä 2015 1-sarjapelin aikana kiitokseksi uraa uurtavasta työstään.
Kisan nimissä laitettiinkin heti joukkue silloiseen 5-sarjaan, josta 1970-luvulla sakki hivuttautui 4-sarjaan. Mukaan tulivat pian naiset, sekä myöhemmin junorit sekä miehiin joskus useampikin reservijoukkue.

1960 – 80-luvuilla ja vielä 90-luvullakin lentopallon alasarjat olivat todella laajasti harrastettuja, eikä sarjanousuihin Kisalla ollut rahkeita ennen kuin 1990-luvun puolivälissä, jolloin raastavien karsintojen jälkeen joukkue nousi 3-sarjaan.
1990-luvun loppu ja 2000-luvun alku oli vaihtelua 3- ja 4-sarjojen välillä, mutta mahtui väliin kaksikin piipahdusta 2-sarjaan. Parhaimmillaan Kai Kortteisen valmennuskaudella Kisa karsi TKT:n kanssa jopa nousuat 1-sarjaan.

Nykyinen buumi alkoi 2010-luvulla, kun joukkuue voitti kausi toisensa jälkeen 3-sarjan ja porukassa oli halua mennä kokeilemaan sarjaa ylemmäs. Muutama vanha liigakettu muutti Lempäälään ja liittyi Kisan sakkiin mukaan, näin hissi alkoi vääjäämättä näyttää kohti 1-sarjaa, jonne karsittiin Auran Vannasta vastaan keväällä 2013. Tuolloin Aura oli liian kova, mutta vuotta myöhemmin edelleen vahvistunut Kisa raivasi Vieska Wolleyn tieltään ja eteni 1-sarjaan, josta paikka muutaman viikon harkinnan ja taustojen tarkistuksen jälkeen vastaanotettiin.

1-sarjassa Raimo Lehtosen ja Esa Kunnarin luotsaamina Kisa eteni sekä 2015 että 2016 pudotuspeleihin saakka. Keväällä 2016 tie vei 1-sarjan finaaliin ja liigakarsintoihin Joensuun Rientoa vastaan. 2017 Harri Lehtimäen luotsaama LeKi oli puolivälierissä ja 2018 keväällä Tapani Nyströmin johtama ryhmä palasi välieriin, jossa hävisi Karelian Hurmokselle.

Kisa tiedostaa paikkansa maan ja Pirkanmaan sekä Lempäälän urheilukartalla. Ja se paikka on tässä ja nyt 1-sarja. Siinä menestymistä tavoitellaan, mutta liki ammattimaisin resurssein pyöritettävään Mestaruusliigaan ei Kisalla ole kyllin leveitä harteita, ainakaan nyt.

Kisan ajatus on, että toteutetaan urheilemista positiivisia arvoja noudattaen. Lentopallo on tärkeää, se otetaan tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Pelaajien työ/opiskelu- sekä perheasiat kulkevat pelaamisen edellä. Joukkueen runko on 1980-lukulaisia, mutta kaiken aikaa uutta nuorta verta on ajettu joukkueeseen mukaan. Tavoite on, että Kisan väreissä 1-sarjalentistä pelataan vuosien ajan eteenkin päin.

Tervetuloa seuraamaan Hakkariin värikkäitä pelejä!