Mahti – LeKi

Tiedot

Pvm Aika Yleisö Sarjakausi
5.1.2019 17:00 64 2018-19 runkosarja

Tulokset

Joukkue123TLopputulos
Maaningan Mahti1915210Loss
Lempäälän Kisa2525253Win

Yhteenveto

LIVE

LENTOPALLOLIITON LIVESEURANTA

LEKIN LIVESTRIIMI

MAHDIN LIVESTRIIMI

ENNAKKO

Kokoonpanot

Ennakko: 5.1. Mahti–LeKi

Mahdin ennakko

RAPORTTI

Pielaveden liikuntahallissa pelatussa Maaningan Mahdin ja Lempäälän Kisan 1-sarjapelissä oli kylmä paikat: kuuluttaja harmitteli ennen ottelun alkua koleaa keliä hallin sisäpuolella. Asteet olivat lähes yhtä vähissä kuin lauantaisissa aamuharjoituksissa Hakkarissa tammikuun pakkasilla. Kylmä ei kuitenkaan kangistanut Kisaa, vaan vierasjoukkue antoi Mahdille poikkeuksellisen kylmää kyytiä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Kisa lateli taululle 1,5 tuntiin 3-0 (25-19, 25-15, 25-21) -lukemat.

Samalla LeKi teki tempun, jota kukaan muu ei tällä kaudella ollut vielä tehnyt: voitti Mahdin sen kotihallissa. Voittoputki Mahdilla Pielavedellä jäi seitsemään. Voitto oli LeKin ensimmäinen vierasvoitto Mahdista sitten kauden 2014-15, joka oli LeKin ensimmäinen 1-sarjassa. Runkosarjakohtaamisten pisteet LeKi vei 5-1 tällä kaudella.

LeKin päävalmentajana oli Jani Huurne, kun Tapani Nyström joutui jäämään pois reissusta työkiireiden vuoksi. Keskitorjuja Aatu Pöllänen tuli Akaasta. LeKin muu seitsikko oli Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä ja Jyri Niemi. Sauli Silpo kävi syöttämässä ja tuli päätöserän lopussa kehiin, Teemu Koivunen ja Tomi Perkiö kävivät syöttövaihdoissa.

Mahti lähti peliin ilman Saksaan vaihto-opiskelemaan lähtenyttä hakkuri Tuomas Tervosta. Se näkyi maaninkalaisten tulivoimassa. Joukkueen seitsikko oli Lasse Jylhä, Lasse Räisänen, Severi Kupari, Tuomo Ikonen, Antti Karttunen, Eelis Karinen ja Tommi Silventoinen. Juha Räisänen korvasi Kuparin kesken pelin ja nuoret Riku Ruotsalainen ja Santeri Saarimäki saivat peliaikaa, samoin Simo Näkki.

LeKi pelasi kaikkiaan kauden parasta ja tasaisinta peliään. Perusta oli kivikova vastaanotto, mikä helpotti huomattavasti hyökkäyspeliä. Lisäksi Kasper Pennanen pelasi vanhassa kotisalissaan Sampon ajoilta loistavasti, ja pääsi pelin jälkeen paikallislehden haastatteluun ja sai kehuja kylänmiehiltä.

– Silloin, kun peli kulkee koko sakilta yläkanttiin, on tulos tällainen. Meillä onnistui kaikki osa-alueet mainiosti, mutta etenkin nostopelissä olimme tänään ihan kauden parhaalla tasolla. Heikoillakin hetkillä olimme letkeitä, ei jääty kyräilemään virheitä, vaan porskutettiin eteenpäin hyvällä hengellä, kiitteli pääkoutsin viittaa kantanut Jani Huurne.

– Olimme joka osa-alueella tänään parempia. Etenkin side out -pelimme oli todella vahvaa. Vanhassa kotisalissa on aina mukava pelata, ja tänään onnistuminen tuntui oikein erityisen hyvältä, parhaana palkittu Pennanen tuumasi.

LeKi jatkaa pelejään heti sunnuntaina. Silloin vastassa Karelian Hurmos. LeKi lähtee peliin sarjasijalta kaksi, Hurmos sijalta neljä.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

Otteluraportti: 5.1. Mahti-LeKi 0-3

YLEISÖ:  64

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen

Mahdin paras pelaaja: Eelis Karinen

parhaat mahti-leki

TILASTOPOIMINNAT

Parhaat Pistemiehet
LeKi: Pennanen 12, Vesanen 8, Siirilä 7, Kruuda 4, Pöllänen 3
Mahti: Karinen 12, Karttunen 6, Räisänen 2

Tilastoto perustuvat Lentopalloliiton pöytäkirjaan. LeKillä ei omia tilastoja, kun Jani Huurne oli päävalmentajaan tehtävissä.

OTTELUPALLO

KASPER PENNASEN HAASTATTELU

IMG_5234 IMG_5232 IMG_5231

 

 

Paikka

Pielaveden liikuntahalli
Museotie 3, 72400 Pielavesi, Suomi