KyKy – LeKi

Tiedot

Pvm Aika Yleisö Sarjakausi
10.2.2018 18:00 93 2017-18 runkosarja

Tulokset

Joukkue1234TLopputulos
Kyyjärven Kyky262515263Win
Lempäälän Kisa242025241Loss

Yhteenveto

ENNAKKO

LeKi matkaa lauantaina aina vaikeaan Kyyjärven liikuntahalliin

Ennakko: KyKy-LeKi

RAPORTTI

Koonti KyKy-LeKi

Kyyjärven liikuntahalli oli odotetun vaikea vierassali. Kotijoukkue KyKy pelasi kotikatsojien mukaan kauden parhaan pelinsä, ja voitti LeKin 3-1 (26-24, 25-20, 15-25, 26-24). Näin KyKy piti kaikki kolme pinnaa kotonaan jättäen Kisan nollille.

LeKi taistelee nyt runkosarjan neljännestä sijasta. Kolmantena oleva Kuortane voitti AitRin 3-2 ja on nyt kolme pistettä edellä, Vaikka matemaattisesti ero on kahdessa viimeisessä runkosarjan pelissä kurottavissa, on Kuortaneen loppuohjelma sen verran helppo, että se tuskin pinnoja menettää. Nyt viidentenä oleva KaVe on kolme pistettä takana LeKiä yhtä paljon pelejä pelanneena.

Kisalta puuttuivat Anssi Vesanen, OP Palomäki ja Tomi Perkiö. Kisa pelasi läpi pelin kahdella aktiivisiella liberolla: Teemu Uusitalo nosti ja Jussi Niemi puolusti. Simo Puttonen aloitti hakkurina ja Ossi Vesanen keskitorjujana. Kisa hävisi kaksi ensimmäistä erää, minkä jälkeen päävalmentaja Tapani Nyström muutti kokoonpanoa.

Ossi tuli hakkuriksi Simo tilalle, ja Toni Laine keskariksi Ossin tilalle. Muutokset piristivät Kisaa, ja kolmannessa erän Kisa rallatteli selvään voittoon.

Neljännessä erässä Kisa oli jo 7-3 johdossa, mutta KyKy nousi 10-12 johtoon. Tässä välissä Kisan Sten Kruuda sai punaisen kortin suunsoitosta. KyKy nousi kalabaliikkisen keskierän turvin johtoon, ja hallitsi loppuerää. Kisa esitti vielä yhden iskun ja selvitti kolme ottelupalloa, ja nousi tilanteesta 21-24 tilanteeseen 24-24. KyKy kuitenkin kaivoi erävoiton samoin luvuin kun ensimmäisessä, ja pisteet samalla kotiin.

KyKyn uudet miehet Oskari Keskinen ja Joonas Tulonen olivat teräviä, etenkin Keskinen syötti ja löi loistavasti läpi pelin. KyKyn parhaana palkittiin vahvan pelin pelannut hakkuri Tuomas Sillanpää. Vaikka ajoittain KyKyn nosto horjui, sai joukkue passari Jussi Mäkisen johdolla hyvät tehot laitahyökkääjistä irti.

Kisan parhaana palkittiin yleispelaaja Sauli Silpo, joka sytytti ja löi läpi pelin terävästi. Jussi Niemi esitti tukun hienoja torjuntoja, Ossi Vesanen tukun torjuntoja ja Toni Laine toi energiaa vaihdosta. Aika ajoin Kisan peli kulki mallikkaasti, mutta omat virheet ja ailahtelu olivat ongelmia. Myöskään varmaa kuusikkoa ei löytynyt pelin aikana.

Kisan kausi jatkuu ensi lauantaina. Runkosarjaa on kaksi peliä enää jäljellä, seuraava on kotipeli 17.2. Vilppulan Tähteä vastaan. Runkosarja huipentuu 25.2. vieraspeliin VaLePan 2-joukkuetta vastaan.

Otteluraportit

Yleisö: 93

Otteluvideo

kyky-leki parhaat pelaajt

Palkinnot

LeKin paras pelaaja: Sauli Silpo

KyKyn paras pelaaja: Tuomas Sillanpää

Valitettavasti ottelusta ei ole saatavilla tilastoja, koska tilastointiohjelma kaatui kesken pelin ja tilastot saatiin vain kahdesta viimeisestä erästä.

LeKin päävalmentajan Tapani Nyströmin kommentit KyKy-pelistä:

Paikka

Kyyjärven liikuntahalli
Koulutie 5, 43700 Kyyjärvi, Suomi