Huippuhankinta! Tomi Rumpunen saapuu Lempo-Volleyhyn

14. kesäkuun 2019
Huippuhankinta! Tomi Rumpunen saapuu Lempo-Volleyhyn

Lempo-Volley teki todella kovan luokan pelaajasopimuksen, kun viime vuodet Mestaruusliigassa säkenöinyt yleispelaaja Tomi Rumpunen saapuu Lempäälään!

32-vuotias ja 194-senttinen yleispelaaja, Raisiosta kotoisin oleva Rumpunen solmi lempääläisten kanssa tulevaa kautta koskevan sopimuksen.

– Ammattilaisura lentopalloilijana vaihtui haastaviin työtehtäviin, lapsiperhearkeen ja muuttoon Pirkanmaalle. Kuitenkin kyti halu pelata lentistä tosissaan, mutta ei enää elämän ykkösjuttuna. Lempäälä ja Lempo-Volley oli tähän paras vaihtoehto, kertoo Nokialle kesän alussa muuttanut Rumpunen.

– Lempäälän lentistouhuista kuulin positiivisia juttuja vanhoilta pelikavereiltani Silpon Sauliltaja Roinisen Tommilta, joten päätös kääntää työpäivän jälkeen autonnokka kohti Hakkaria oli lopulta selkeä juttu, Rumpunen jatkoi.

Rumpunen on Raision Loimun kasvatti, ja ura on pitkä ja maineikas. Suomen pääsarjassa Loimu-paidassa Rumpunen debytoi kaudella 2003–04, ollen vasta 17-vuotias.

Sen jälkeen lentispelaajan tie on vienyt Saksaan kahteen otteeseen, Romaniaan ja Ranskaan. Kotimaassa Loimun ohella Rumpunen on pelannut Kokkolan Tiikereissä ja viimeksi Loimaan Hurrikaanissa. Myös maajoukkuepaita on monipuoliselle pelimiehelle tullut tutuksi 15 ottelun verran.

Tomi Rumpusen isä Kai Rumpunen ja veljensä Ossi Rumpunen ovat myös pelanneet komeat urat Suomen pääsarjassa ja maajoukkueessa. Ensi kaudella nähdäänki veljesten taistoa taas, kun Lempon Tomi kohtaa TuToon siirtyneen Ossin.

– Rumpunen tuo joukkueeseen hyvää kokemusta ja eritoten vastaanottopelaamiseen rutiinia. Hän on tyyppinä loistava joukkuepelaaja, joten nyt puhutaan isosta vahvistuksesta, hehkutti Lempo-valmentaja Esa Kunnari.

Lempo-Volleylla on nyt koossa kahdeksan sopimusta (Sten Kruuda, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Jyri Niemi, Verneri Halttula, Tommi Nieminen ja Tomi Rumpunen). Työn alla on vielä puolenkymmentä sopimusta, osa niistä allekirjoitusta vaille valmiina. Osa ykkössarjan pelaajista pelaa tulevalla sesongilla otteluita Lempo/2:sen riveissä kakkossarjassa. Myös pääsarjaan lempääläispelaajilla portti on auki, sillä Lempo-Volley ja Akaa-Volley solmivat tulevaa kautta ajatellen farmisopimuksen.

Tomi Rumpusen pelaajakortti

Nimi Tomi Rumpunen

Syntymävuosi 1987

Pituus 194 cm

Pelipaikka Yleispelaaja

Mistä kotoisin Raisio

Kasvattajaseura Raision Loimu

Viime kausi 2018-19 Hurrikaani-Loimaa, Mestaruusliiga

Joukkueet uralla Loimu, VG-62, Piivolley, Hurrikaani-Loimaa, Tiikerit, ABC Wuppertal (Saksa), SWD Powervolleys Düren (Saksa), Tricolorul Ploiesti (Romania), Ason Orange (Ranska)

Artikkelin pääkuva: Juha Raunio