Verkkosivusto siirtyy Lempo-aikaan ja osoite uudistuu – päivitystyö käynnissä

11. toukokuun 2019
Verkkosivusto siirtyy Lempo-aikaan ja osoite uudistuu – päivitystyö käynnissä

Lempäälän 1-sarjajoukkue pelaa tulevaisuudessa Lempo-Volleyn logon alla, kuten uutisesta uudesta lempääläisestä lentopalloseurasta käy ilmi. Se tarkoittaa myös uusia tuulia 1-sarjajoukkueen viestintäkanavissa.

Verkkosivustonä Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueella on sama alusta, jota LeKin joukkue käytti. Lekilentismiehet-sivusto päivitetään lempovolleymiehet-osoitteeksi. Sivusto toimii samalla ajatuksella, eli kokonaisvaltaisena ja palvelevana 1-sarjajoukkueen verkkosivustona, josta löytyy monipuolista ja kiinnostavaa tietoa ja sisältöä.

Lisäksi sivustolla päivitetään muita mieslentiksen uutisia, mutta muut Lempon mies-joukkueet, 2-sarja, harrastejoukkueet ja Masters-joukkueet, heillä on omat sivunsa lempovolley.fi-sivustolla.

Sosiaalisen median tilit puolestaan uusiutuvat täysin. Lempo-Volleyn miehille on perustettu uudet omat Facebook- ja Instagram-sivut, ja Yotube- ja Twitter-tili ovat samoja kuin pääseuralla.

Miksi verkkosivuston alusta pysyy samana, mutta sosiaalisen median tilit uusiutuvat? Tähän on selvä syy. Lähtökohta on, että uuden seuran myötä tulee kaikki uudet viestintäkanavat. Vaikka side edustusjoukkueilla viime ja tällä kaudella on vahva, on kyseessä uusi historian sivu. LeKi-lentis on oma kokonaisuutensa, Lempo-Volley omansa. Uutta projektia halutaan lähteä tekemään alusta puhtaalta pöydältä, ja halutessaan vanhat tiedot löytyvät yhä LeKin tileiltä. Sen vuoksi sosiaalisen median sivut perustetaan uudestaan alusta. Lempo-Volley haluaa ansaita seuraajansa alusta asti itsenäisesti.

Verkkosivuissa haluttiin pysyä samassa palvelussa, koska lekilentismiehet-sivustoon on käytetty niin paljon aikaa ja vaivaa, että työtä ei haluttu hukata. Sivusto otettiin käyttöön joulukuussa 2016. Sivusto on tehty huolella mahdollisimman hyväksi juuri edustustason lentopalloon, ja on Suomen mittakaavassa selvästi yksi parhaista lentopallojoukkueen verkkosivuista. Lempovolley.fi-sivusto ei olisi pystynyt tarjoamaan yhtä hyvää pohjaa juuri edustusjoukkueelle. Täysin uuden suunnittelu ja tekeminen olisi vaatinut paljon työtä ja ollut näin nopeasti hieman turhaa työtä, kun vahva pohja on jo. Sen vuoksi seura on päätynyt siihen, että vanha sivusto päivitetään Lempo-Volleyn edustuksen sivuksi. Päivitystyö on parhaillaan käynnissä.

Uudella sivustolla yhdistyy vanha ja uusi. Logot, linkit ja kaikki muu tietenkin päivittyvät Lempo-aikaan. Sivuston rakennetta hieman muutetaan, jotta se palvelee paremmin uutta tilannetta. Kuitenkin esimerkiksi uutiset-palstalla näkyy suoraan joukkueen historia, kun vanhat uutiset kertovat LeKi-ajasta. Lisäksi monipuolisille tieto-sivuille päivitetään Jyryn lähivuosien historiaa, jotta sivusto palvelisi mahdollisimman hyvin myös uuden seuran taustoja tutkivaa.

Muutosprosessissa kestää jonkin aikaa, koska päivitettävää on paljon ja sivusto laaja. Esimerkiksi uusi domain eli verkko-osoite pyritään saamaan niin pian kuin mahdollista, mutta ei onnistunut vielä julkistamispäivään 11.5. mennessä.

Muutos valmistuu kesän aikana, ja syksyllä uuden kauden treenikauden alkaessa sivusto palvelee jo täysin Lempo-Volleyn toimintaa.