Lempo-Volley uusi lempääläinen lentopallon suurseura – 1-sarja jatkossa Lempo-Volley

11. toukokuun 2019
Lempo-Volley uusi lempääläinen lentopallon suurseura – 1-sarja jatkossa Lempo-Volley

Lempääläinen lentopallotoiminta keskittyy tulevaisuudessa uuden seuran Lempo-Volleyn alaisuuteen. Lempo-Volley Lempäälä ry on vuonna 2019 perustettu lempääläinen lentopallon ja beach volleyn erikoisseura.

Lempossa yhdistyy Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoiminta. Kaksi perinteikästä seuraa ovat olleet lempääläisen lentopallon lippulaivat. LeKissä toimi tyttöjuniorit ja Jyryssä poikajuniorit sekä aikuisten toimintaa molemmissa. Jatkossa siis kaikki lempääläinen lentopallotoiminta yhdistyy Lempo-Volleyn alaisuuteen.

Uusi seura tulee olemaan merkittävän kokoinen toimija lentopallokartalla. Kauden 2018-19 lisenssipelaajien määrässä uusi seura olisi ollut kolmanneksi suurin (213), edellä vain Nurmon Jymy (279) ja VaLePa (229). (Luvut laskettu 1.2.2019)

Uuden seuran perustamisen taustalla on asioiden yksinkertaistaminen ja toimijoiden työn helpottaminen. Esimerkiksi perheessä tyttö- ja poikajunnut ovat jatkossa samaa seuraa, mikä helpottaa lajin parissa toimimista. Lentopalloväki halusi, että toiminta olisi joustavampaa, ja siitä syntyi ajatus toimintojen yhdistämisestä yhden lipun alle.

Jyryn ja LeKin toiminta on ollut laadukasta eikä uuden seuran tarkoitus ole lähteä mullistamaan lentistoimintaa. Hyvistä ja toimivista asioista pidetään kiinni. Uuden seuran kohdalla on mahdollista yhdistää hyviä asioita molemmista toimintatavoista, ja sitä onkin tehty paljon toimintatapojen suunnitteluvaiheessa. Samalla on mahdollisuus kehittää uusia hyviä asioita, jolla toimintaa saadaan vielä paremmaksi ja aloittaa uudella innolla ja voimat yhdistämällä uusi luku Lempäälän urheiluhistoriassa.

Lempo-Volleyssa pelaa niin aikuisten kuin junioreiden joukkueita. Aikuisissa Lempon värejä tulevalla kaudella kantaa miesten 1-ja 2-sarjajoukkueet sekä mahdollisesti naisten edustusjoukkue. Myös harrastejoukkueita ja Masters-joukkueita on useita. Junioreissa joukkueita on kaikkein nuorimmista F-junioreista A-ikäisiin asti. Kaikkiaan Lempo-Volleyssa tulee olemaan toiminnan alkuvaiheessa jo noin 20 eri joukkuetta ja yli 200 lisenssipelaajaa.

– Kun kokonaisen vuoden kestävässä seurojen yhdistymisprojektissa on päästy jo uuden seuran julkistamisvaiheeseen, niin alamme olemaan jo pitkälti voiton puolella tässä projektissa. On ollut hienoa huomata Lempäälän lentopallokenttäväen sitoutuminen uuteen seuraan, taustoihin on löytynyt molempien vanhojen seurojen puolelta uusia vastuunkantajia, uusilla ideoilla. Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on, että tämä yhdistyminen olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Ja voin vilpittömästi samankaltaista yhdistymisprojektia suositella myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin, joissa toimii enemmän kuin yksi lentopalloseura, etenkin junioripuolella, kertoo uuden seuran puheenjohtaja Harri Montonen.

– Lempo-Volley on oiva mahdollisuus todellisen ja konkreettisen pelaajapolun rakentamiseen. Miehissä portaat ovat jo käytännössä valmiit vanhimmista junioreista 2-sarjan kautta 1-sarjaan ja aina jopa liigaan yhteistyöseurojen avulla, jos vaan lahjakkuutta riittää. On tärkeää, että nuoret näkevät, että omassa seurassa on mahdollista harrastaa ja kokeilla rajoja, ja heille löytyy esikuvia samasta pelipaidasta, iloitsee seuran varapuheenjohtaja Ossi Vesanen.

TUTUSTU LEMPO-VOLLEYN KOTISIVUIHIN

Lisätietoja uudesta Lempo-Volleysta
Harri Montonen, puheenjohtaja
harri.t.montonen@gmail.com
Puh. 040 8340262

1-sarjajoukkue mukaan uuteen seuraan

Uuteen lentopallon lempääläisen suurseuraan yhdistyvät kaikki LeKin ja Jyryn joukkueet. Se tarkoittaa myös sitä, että jatkossa 1-sarjaa pelataan Lempäälässä Lempo-Volleyn nimellä.

Lempo-Volley perii LeKin 1-sarjapaikan ja asiasta on sovittu Lentopalloliiton kanssa. LeKin organisaatio jatkaa työtään Lempon alaisuudessa. Jo kaudeksi 2019-2020 julkistetut asiat, kuten valmennus, johtavat tulevalla kaudella Lempo-Volleyta. 1-sarjaa valmentavat Esa Kunnari, Jani Huurne ja Marko Laakso, 2-sarjaa Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki.

Siirtymästä uuteen seuraan on tiedetty jo kauan, mutta julkistamalla esimerkiksi valmennus LeKin alaisuudessa, on kunnioitettu uuden seuran julkistamisajankohtaa ja samalla haluttu kertoa ajankohtaiset uutiset lentopalloyleisölle.

Tulevaisuudessa Lempo-Volleyn miehiin kuuluu 1-sarjajoukkue, 2-sarjajoukkue, Tampereen Kuntosarjan harrastejoukkueita sekä Masters-joukkueita. LeKin ja Jyryn lentopallotoiminta yhdistyy Lempo-Volleyssa, ja se tarkoittaa samaa myös miespuolella.

Lempäälän Kisa pelasi viisi kautta 1-sarjassa Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla. Sinä aikana seura saavutti liigakarsintapaikan, hopean, yhteensä kolme välieräpaikkaa ja joka vuosi paikan pudotuspeleissä. Aika oli LeKin lentopallohistorian menestyksekäin.

Kuluneet viisi vuotta ovat olleet täynnä huikeita hetkiä ja muistoja, lukuisia upeita pelaajia ja seuratoimijoita, mahtavia otteluita ja piinkovia vastustajia.

Nyt on aika kiittää kaikkia Lempäälän Kisan lentopallomiesten matkasta! Varmasti vielä muistelua kuluneista vuosista on tulossa. Samalla organisaatio suuntaa uudella innolla ja tarmolla kohti Lempo-Volleyn aikaa Lempäälän lentopallossa. Nyt on mahdollisuus ennestään kehittää toimintaa ja tuoda uusia ja tuoreita ideoita ja näkökulmia.

Muutoshan ei edustuspuolella lopulta ole kovin suuri, koska organisaatiossa yhdistyvät LeKin ja Jyryn miespuolen taustat, jotka ovat jo valmiiksi olleet tiiviissä yhteistyössä. Yhteistä voimaa on lentopallon miespuolen taustalla entistä enemmän, mikä on huikea juttu! Jatkossa olemme yhdessä ja yhtäläisinä yksi Lempo-Volley.

– Kun uutta Lempo-Volleyta perustettiin, käytiin keskustelua, halutaanko seuraan kovan tason edustus. Tahtotila oli, että se on tärkeä asia. Ideologia oli, että joukkueesta haluttiin hyvä ja kilpailullinen ryhmä, ja siihen meidän oli hyvä lähteä mukaan, 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio kertoo.

– Kauden 2019-2020 suunnittelu on aloitettu ja hyvissä ajoin ja otettu huomioon seurayhdistyminen. 1-sarjan kanssa mennään hyvässä aikataulussa, ja ensimmäist pelaajasopimukset on julkaistu ja valmennus on ollut tiedossa jo hyvissä ajoin. Lähdemme innolla uuteen aikaan tekemään lempääläistä lentishistoriaa ja kehittämään edustuspuolen toimintaa. 1- ja 2-sarjajoukkueen oleminen samassa organisaatiossa antaa siihen loistavan pohjan ja meillä on todella vahva, yhtenäinen ja hyvähenkinen porukka pyörittämässä molempien joukkueiden toimintaa, ja omille junioreille on tarjota konkreettinen pelaajapolku.

Lisätietoja 1-joukkueen uusista kuvioista
Manageri Juha Raunio
Puh. 0400 69 5555
juha.raunio@lempaala.fi