KyKy ja Hurmos liigakarsintoihin Vantaa Ducksin seuraksi

25. maaliskuun 2019
KyKy ja Hurmos liigakarsintoihin Vantaa Ducksin seuraksi

1-sarjassa on edetty loppuhuipennukseen, kun liigakarsintajoukkueet ovat selvillä. Välieristä Kyyjärven Kyky ja joensuulainen Karelian Hurmos raivasivat tiensä kultaisten erien voittojen kautta tiensä liigakarsintoihin.

KyKy kaatoi Rantaperkiön Iskun voitoin 2–1. Avausosan Kyyjärvellä vei Isku 3–1, mutta Pyynikillä KyKy nappasi ensin 3–2 voiton ja vei kultaisen erän 25–23. KyKy pelasi todellakin pitkän kaavan mukaan, kun se tiputti LeKin puolivälierissä myös kultaisessa erässä.

Hurmos voitti TuTo Volleyn niin ikään 2–1. TuTo oli tyrmäävä, kun se voitti avausosan kotonaan 3–1, mutta Joensuussa Hurmos nokitti takaisin 3–0 ja sarja eteni kultaiseen erään. Sitä TuTo johti jo 19–15, mutta lopulta Hurmos vei tikkarin ja karsintapaikan 25–23.

Liigakarsinnoissa kolmas joukkue on Mestaruusliigan viimeiseksi jäänyt Vantaa Ducks. Kahdelle parhaalle kolmesta on oikeus liigapaikkaan karsintojen jälkeen. Karsinnat alkavat heti tulevana viikonloppuna. Paremmin sijoittunut 1-sarjajoukkue on myös 1-sarjan mestari.

Liigakarsintojen otteluohjelma:

30.-31.3. KyKy-Hurmos ja KyKy-Ducks
6.-7.4. Ducks-Hurmos ja Ducks-KyKy
13-14.4. Hurmos-Ducks ja Hurmos-KyKy

Karsinnat pelataan kolmena viikonloppuna niin, että kotijoukkueella on aina kaksi kotipeliä kahta muuta joukkuetta vastaan. Ensin kotipelit pelaa 1-sarjan runkosarjassa heikommin sijoittunut, sitten liigajoukkue ja sarja huipentuu kahteen 1-sarjassa paremmin sijoittuneen peleihin.

Naisissa liigakarsintohin pääsivät 1-sarjasta kuopiolainen Puijo Wolley sekä Karelian Hurmoksen naisten joukkue. Ne saavat vastaansa Mestaruusliigan viimeisen Woman Volleyn Rovaniemeltä.

Kuva: Antti Raunio