Pari tölkkiä Batterya ja kenkävinkki Robinilta: Jyri Niemi on valmis pudotuspeleihin

14. maaliskuun 2019
Pari tölkkiä Batterya ja kenkävinkki Robinilta: Jyri Niemi on valmis pudotuspeleihin

Lempäälän Kisan liberolla Jyri Niemellä on tarkka päivärytmi, kun ensi lauantaina alkaa 1-sarjan pudotuspelit.

– Päivän kulku on melko sama kuin runkosarjassa: aamutreenien jälkeen päikkärit, sitten pari battery-energiajuomaa ja musiikin nupit kaakkoon, Niemi kertoo.

Tulevissa pudotuspeleissä Kisa saa vastaansa Kyyjärven Kykyn. LeKi oli runkosarjan viides ja Kyky neljäs. Erityinen lataus ottelupariin on LeKissä ensimmäistä kauttaan pelaavalla 27-vuotiaalla Niemellä: hän pelasi aikanaan usean kauden Kyky-paidassa ja on kotoisin samoilta suunnilta, Reisjärveltä.

– Tuohan se itselle oman lisämausteensa, jo kauden ensimmäinen vieraspeli Kyyjärvellä oli täynnä tunnetta. Kovat on piipussa meikäläisellä ja varmasti koko joukkueella.

Runkosarjassa voitot menivät tasan 1–1, kumpainenkin saalisti vierasvoiton. Lopullisessa sarjataulukossa eroa kertyi ryhmien välille vain kolme pistettä, joten todella tiukka sarja on luvassa. Niemen mukaan lähtöasetelma on täysin tasoissa, eikä merkittävää etua ole kummallakaan.

Kyky tulee lauantaina Lempäälään sarjan pistepörssin voittajan Aivars Petrusevicsin ja monivuotisen liigamies Lauri Jylhän johdattamina. Niemen kuvailun mukaan Kyyjärvi pelaa kovalla asenteella, ja on vaarallinen etenkin hyökkäyspelissä.

valepa6

LeKi päätti oman runkosarjansa kahteen voittoon ilman erätappioita. Joukkueen käyrä on noususuunnassa, ja sen on tunnistanut myös Niemi.

– Parannettiin todella paljon loppua kohden. Joukkueessa oli hieno asenne ja fiilis, ja sen antaa makeat lähtökohdat pudotuspeleihin. Selvä vahvuus meillä on, että emme anna periksi. Energia pelaajien kesken on vahva, ja se kantaa pitkälle, Niemi tuumii.

Viime kaudella Mestaruusliigassa Rovaniemellä pelannut Niemi on kotoutunut Lempäälään hyvin. Hän on noussut energiselle ilmeellään, taistelullaan ja upeilla puolustuksilla Hakkarin kotiyleisön selväksi suosikiksi. Iloisuus ja periksiantamattomuus on hurmannut. Omasta mielestään hän on vain ollut oma itsensä.

–  Kun antaa kaikkensa, tulee myös muille hyvä fiilis. Sitä yritän levittää niin pelaajiin kuin katsojiin. Joka peli, joka pallo, joka päivä sata lasissa.

Pudotuspeleissä takataskusta löytyy vielä salainen ase, joka otettiin käyttöön jo runkosarjan päätöspelissä.

– Kyllä se on eriväriset kengät – siitä taitaa tulla minun erikoisjuttuni. Kiitos vaan laulaja Robinille ideasta. Tuntui, että edellispelissä toimi upeasti, Niemi naurahtaa.

LEKI–KYKY HAKKARISSA LAUANTAINA 16.3. KELLO 17

ottelumainos LeKi-KyKy 16.3.2019

Artikkelin kuvat: Jari-Mäki-Kuutti ja Marko Panu, ottelumainoksen toteutus Antti Raunio

Teksti: Antti Raunio

Artikkeli julkaistu myös Lempäälän-Vesilahden Sanomissa