Tapsa Nyströmin koonti runkosarjasta: ”Nousukunnossa pudotuspeleihin”

13. maaliskuun 2019
Tapsa Nyströmin koonti runkosarjasta: ”Nousukunnossa pudotuspeleihin”

Runkosarjan sijaan viisi päättänyt Lempäälän Kisa saavutti ennen kautta asettamansa tavoitteen eli pudotuspelipaikan. Paikka pudotuspeleissä saavutettiin kirkkaasti, kun paikka varmistui jo kuusi kierrosta ennen runkosarjan loppua.

LeKi oli kauden aikana hetkittäin jopa kärjessä aivan alkukaudesta, mutta suurin osa runkosarjaa kului sijoilla 3-5. Lopulta kotiedusta LeKi jäi kolmen pisteen päähän.

LeKin päävalmentaja Tapani Nyström summaa runkosarjaa:

– Runkosarja meni aika lailla odotusten mukaan. Poikien kanssa puhuttiin ja tehtiin analyysia, että kun sarja lokakuussa alkaa, niin siitä pitäisi olla seitsemän kuukautta. Ei mikään huippu-urheilija pysy kunnossa sellaista aikaa, johonkin täytyy satsata. Me ollaan lähdetty harjoittelussa siitä, että olisimme playoffeissa huippukunnossa.

LeKi päätti runkosarjan kahteen 3-0 voittoon. VaLePan 2-joukkue ja NaPa olivat selkeästi vastaantulijoita. Tavoiteltu nousukunto löytyi oikeaan aikaan.

– Nyt parin kolmen viimesen pelin jälkeen näyttää siltä, että me olemme onnistuneet siinä. Siinä vuodenvaihteen jälkeen tuli sellainen pieni taaperruskausi, mutta ei me siitä oltu niin kauhean huolissamme. Osattiin odotella, että kunto tästä vielä muuttuu ja kohenee.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tulee vastaan nelonen Kyyjärven Kyky. Runkosarjan voitot menivät 1–1, joten tasainen sarja on tulossa.

– KyKy on puolivälierissä tosi mukava vastus. Kaikki joukkueet, jotka pleijareihin osallistuu, ylhäältä aina KaVeen ja Mahtin asti, kaikilla on mahdollisuudet voittaa toinen toisensa. Omasta mielestäni ei ole ihan selvää suosikkia, kaikki ovat hyvälaatuisia joukkueita hyvillä pelaajilla. Niistä Kyyjärvi sopii meille ihan mukavasti, Nyström tuumaa.

Ottelusarja alkaa lauantaina 16.3. kello 17 Hakkarissa ja jatkuu heti perään sunnuntaina Kyyjärvellä kello 18. Välieräpaikkaan tarvitaan kaksi voitto. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen.

Puolivälieräparit

Isku–NaPa
Hurmos–Mahti
TuTo–KaVe
KyKy–LeKi

Tapani Nyströmin haastattelu kokonaisuudessaan:

ottelumainos LeKi-KyKy 16.3.2019

Artikkelin pelikuvat: Jari Mäki-Kuutti
Ottelumainoksen toteutus: Antti Raunio