Otteluraportti: 10.3. LeKi-VaLePa2 3-0

10. maaliskuun 2019
Otteluraportti: 10.3. LeKi-VaLePa2 3-0

10.3.2019 Lempäälän Kisa – VaLePa 2 3-0 (25-14,25-13,25-17)

Pojista ei ollut aikamiehille vastusta

1-sarjan runkosarjan 24 ottelun rumba on nyt saatu LeKin kohdalta tanssittua ja on aika vieläkin tulisemmmille rytmeille. Mennäänkö tulevan puolivälierävastuksen kanssa salsaa vai peräti cha-cha-chaata, toivotaan ettei surumarssiksi kuitenkaan käänny.

Runkosarjan päätöspeliin Hakkariin ajeli VaLePa liigamies Aaro Nikulalla terästettynä. Vaikea sanoa, miksi Tyrvään nuoret miehet eivät syttyneet missään vaiheessa kunnon tsemppiin, vaan enemmänkin katselivat totisesti tossujensa kärkiä. LeKi sen sijaan pelasi ehjää ja vahvaa peliä, eikä edes 210-senttinen Nikula saanut mitään isoja tuhoja aikaan. Oikeastaan missään vaiheessa ei ollut epäselvää siitä, kumpi pelin voittaa.

-Nyt korjatiin viime viikkoina treeneissä kylväväämme satoa. Peli pysyi aika rautaisena koko ajan, tiivisti valmentaja Jani Huurne tuntonsa pelin jälkeen.

-Väkevä esitys, vaikka kokoonpanoja vaihdeltiin joka erään. Onnistumisia tuli tasaisella rintamalla ja Ossin läksijäiset menivät aika lailla nappiin, sanoi puolestaan Tapani Nyström viitaten illan juhlakaluun Ossi Vesaseen.

Niin Ossi; hän ilmoitti, että tämä kausi jää viimeiseksi sarjapelien suhteen. Kunto- ja ikämiespelit saattavat vielä mahtua kalenteriin, mutta virallisille matseille tuli nyt jäähyväiset. Komea ja pitkä ura huipentui joka erässä kentälle tuloon ja useisiin onnistuneisiin suorituksiin. Vaativaa työtä tekevä ja opiskeleva perheenisä ei ole enää tällä kaudella ehtinyt treenaamaan kuin satunnaisesti. Muutama peli kasvattajaseuransa Lempäälän Jyryn nutussa on Ossilla vyöllä ja nyt siis kauden avaus ja lopetus LeKissä samaan syssyyn. Hieno mies ja hieno pelimies palkitttiin ottelun jälkeen LeKi-ämpärillisellä muistiaisia.

Pelistä ei isompaa kommentoitavaa tosiaan ole, LeKi syötti ja nosti hyvin ja verkolla ylivoima oli murskaava.

-Omalla syötöllä teimme kovaa jälkeä, nyt se oli purevaa, kiitti Nyström.

Pelin tilastojen helmet. Nosto LeKillä peräti 72, kun se oli VaLePalla 42. Pisteissä Tuomas Siirilä 15/+8, Kasper Pennanen 11/+4. VaLePan Nikula 9/-3.

Puolivälierissä vastaan siis tulee tuttu vihulainen eli Kyyjärven Kyky, jonka kanssa oteltiin runkosarjassa 3 – 0-vierasvoitto ja 2 – 3-kotitappio. Tiukkaa ja tasaista siis tulossa. Kykyllä on tähtenään latvialaispeluri Aivars Petrusevics ja ex-Tiikeri-pelaaja Lauri Jylhä ja takataskussaan Loimun nuori hakkuri Oskari Keskinen, jonka nuoren pelaajan siirtopaperi tehtiin aivan siirtojen loppuhetkillä.

Koska Kyky saa sarjanelosena niin sanotun kotiedun, pelattaneen niin, että lauantaina Hakkarissa ja sunnuntaina Kyyjärvellä. Jos voitot ovat tasan, pelataan ns kultainen erä 25 pinnaan saakka jälkimmäisen pelin jälkeen.

Kauden kiihkeimpiä rytmejä odotellessa; t. RRRRR

 

OTTELUSIVU

Ottelusivulla koonti pelistä, ennakot, raportit, tilastot, haastattelut, kuvat tms.

lekivalepa-50 lekivalepa-48 lekivalepa-49

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio

Kuvat Ossi Vesasesta: Jari Mäki-Kuutti