Otteluraportti: 16.2. KaVe-LeKi 3-0

17. helmikuun 2019
Otteluraportti: 16.2. KaVe-LeKi 3-0

16.2.2019 Karhulan Veikot – Lempäälän Kisa 3 – 0 (25-12,25-23,25-19)

Kauden ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) oharipeli

Urheilussa näköjään täytyy aina välillä mätkähtää todellisiin pohjamutiin, jossa nöyryys ja voittojen tielle tarvittava intohimo syttyy kunnon liekkiinsä. LeKi on pelannut kuluvan kauden tasaisesti, mutta Kymenlaakson Karhulassa tuli kauden floppaus. Nosto ei toiminut, syötöt eivät toimineet, passipeli oli epätarkkaa ja lyöntipelistä puuttui ruuti ja päättäväisyys.

Ei oteta mitään pois Karhulan Veikoilta, he pelasivat mallikkaasti ja hyvällä hengellä. KaVe otti täysin ansaitut kolme pisettä hyvällä esityksellään.

– Olipa totaalinen ulospuhallus, ei oikein keksinyt mitään konstia kurssin muuttamiseen pelin aikana, ihmetteli lentopallossa kaikena kokenut valkku Tapsa Nyströmkin omiensa anemiaa.

– Kaveri aloitti psyykkisesti tosi kovalla latauksella, siihen emme pystyneet vastaamaan, kommentoi LeKi-passari Kasimir Luostarinen lyhyesti ja oli oikeassa; KaVella oli henki päällä, LeKillä ei.

Tuomas Siirilä ja Teemu Koivunen puuttuivat rosterista, korvaajaksi oli saatu Aatu Pöllänen Akasta ja tekipä Jyry-passari Verneri ”Venni” Halttulakin 1-sarjadebyyttinsä 3. erän lopulla.

Avauserä oli painajainen isolla P-kirjaimella. Luostarinen avasi ottelun verkkosyötöllä ja sen jälkeen alkoi KaVe-myllytys. Passari Joona Väänänen napsi syöttöässiä ja jos ei aloitus ihan metsään noussut, nuiin kunnon hyökkäyspaikkoihin ei LeKi päässyt. Koko setti oli ihan ”survivalia” lempääläisille. Marko Määttänen ja Aleksander Rastamo olivat kovia tykkejä, mutta myös KaVen torjunta oli jäätävän kova.

Ihan minimaalinen jossittelu osuu kakkoserään, jota LeKi johti jo 10 – 3, kunnes Marko Määttäsen syöttövuorolla KaVe tuli liki rinnalle. LeKi sai pidettyä parin pinnan kaulan aina tilanteeseen 18 – 18 asti, mutta sitten KaVen lataus näkyi tiukkojen paikkojen klaaraamisessa. Erän lopussa sattui pari kohtalokasta iskuvirhettä ja ottelun tasaisin erä oli mennyt kotijoukkueelle.

Päätöserään LeKi teki vaihtoja, muun muassa Sauli Silpo tuli yypeen tontille ja tosiaan Halttula erän lopussa kävi passaamassa. Tilanteesta 16 – 15 KaVe nykäisi taas, ja peli oli lempääläisten osalta loppuun taputeltu.

– Nyt suihkuun ja sen jälkeen en enää muistakaan tätä matsia, tiivisti kippari-Silpo pukukopissa tien, miten tästä edetään.

Nähdyn kaltaisen kömpimisen jälkeen on turha spekuloida tulevaa, joten tyydytään sanomaan, että ensi lauantaina kohdataan Isku Hakkarissa. Siihen peliin haetaan ärsytys ja sytytys vaikka mistä, lupaa RRRRR.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla kaikki pelistä: tilastot, haastattelut, palkinnot

Kuva: Antti Raunio