KaVe löylytti LeKiä 3-0

16. helmikuun 2019
KaVe löylytti LeKiä 3-0

Karhulan Veikot röykytti Lempäälän Kisaa puhtaasti 3-0 (25-12, 25-23, 25-19). LeKi pelasi kauden heikoimman pelinsä, eikä pysynyt loistavasti kotiyleisönsä esiintyneen KaVen kyydissä ollenkaan. Kave nappasi ansaitusti kaikki pisteet.

LeKi aloitti pelin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Petteri Friberg, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Aatu Pöllänen ja Jyri Niemi. Jukka Lehti, Teemu Koivunen ja Tuomas Siirilä puuttuivat tänään LeKin perusrosterista. Nuori passari Verneri Halttula teki LeKi-debyyttinsä. Halttula on pelannut tällä kaudella 2-sarjaa farmikumppani Jyryssä.

KaVe puolestaan aloitti pelin seitsikolla Joona Väänänen, Aleksander Rastamo, Mikael Korhola, Marko Määttänen, Lauri Lehtonen, Anton Lepistö ja Hassib Rezai. Matti Suutari oli vahva syöttövaihtaja läpi pelin.

KaVe tyrmäsi Kisan jo avauserässä, jonka se voitti peräti 25-12. Toisen erän alussa LeKi repi jo 10-3 johdon, mutta Marko Määttäsen syötöt käänsivät tiukan erän KaVelle.

Kolmanteen LeKi vaihtoi Sauli Silpon yleispelaajaksi. Sale esiintyi yleispelaajana ensi kerran tällä kaudella 1-sarjassa. Sekään ei auttanut hurmiossa pelannutta KaVea vastaan, vaan kotijoukkue pääsi juhlimaan.

LeKillä oli ongelmia etenkin nostopelissä, prosentti jäi 29:ään. LeKi piti vaihtorulettia koko pelin. Kasper Pennasen parina laiturina kokeiltiin Petteri Fribergiä, Tomi Perkiötä ja Silpoa. Ongelmia oli joka osa-alueella syötöstä hyökkäykseen. Verneri Halttula pääsi päätöserässä pelaamaan pidemmän pätkän ja esiintyi hyvin.

KaVen syöttöpeli oli myrkkyä. Hyökkäyspelissä Marko Määttänen (15/+8) ja Alek Rastamo (11/+6) olivat tuhoisia. LeKiltä kukaan ei yltänyt kymmeneen pinnaan, parhaina Kasper Pennanen 7 ja Sten Kruuda 6 pisteellä.

Parhaina palkittiin LeKin Kasimir Luostarinen ja KaVen tehomies Määttänen.

– Tänään taisi jäädä psyykkiseltä puolelta kiinni. KaVe tuli alkuu tosi kovalla sykkeellä, emmekä siihen pystyneet vastaamaan, jakoi Luostarinen tunnustusta paremmalle.

LeKillä on runkosarjaa jäljellä enää kolme peliä: Isku ja VaLePa2 kotona ja NaPa vieraissa. LeKin on yhä neljäs ja KaVe seitsemäs, peli kuitenkin kiristi kisan kotiedusta äärimmilleen. LeKin seuraava peli on ensi lauantaina Iskua vastaan kotisalissa Hakkarissa.

OTTELURAPORTTI

OTTELUSIVU

Ottelusivulla kaikki pelistä koottuna: tilastot, haastattelut, palkinnot, videot

parhaat kave leki

Kuvat: Antti Raunio