Ennakko: 16.2. KaVe–LeKi

13. helmikuun 2019
Ennakko: 16.2. KaVe–LeKi

Mitä: Karhulan Veikot – Lempäälän Kisa

Missä: Karhulan liikuntahalli, Kotka

Milloin: lauantaina 16.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 8.12.2018 LeKi-KaVe 3-2

Tiukka taistelu 1-sarjan pudotuspelien kotiedusta jatkuu Lempäälän Kisan osalta tulevana lauantaina. Silloin LeKi matkaa Kotkaan, jossa vastaan asettuu toista kautta 1-sarjassa pelaava Karhulan Veikot. Sarjanelonen ja -seiska kohtaavat. Takamatkaa KaVella on LeKiin on 11 pistettä, mutta pelejä kaksi vähemmän pelattuna, joten voitolla karhulalaiset säilyttäisivät vielä saumat kotietuun. Kisa voitolla tekisi eroa KyKyyn ja muihin uhkaajiin.

Lähtökohta: Kumpikaan ei ole viime aikoina riehunut voittoputkessa. LeKillä on viidestä viime pelistä kaksi voittoa ja seitsemän pinnaa. KaVella puolestaan viiden viime pelin saldo on kolme voittoa ja kahdeksan pistettä. Kisa on sarjassa neljäs, KaVe puolestaan seitsemäs. Joulukuun keskinäisen Kisa voitti niukasti kotonaan 3-2, joten tasaista on taas luvassa. Karhulalaiset ovat koko kauden pelanneet muita vähemmän pelejä, ja ovat olleet kevään melkoisessa peliruuhkassa. Tälläkin hetkellä pelimäärä on 1-3 vähemmän kuin muilla. Kisalla on hyvät muistot Karhulasta: viime kaudella runkosarjassa 3-2 voitto ja pudotuspeleissä eteneminen välieriin KaVen kustannuksella.

Pääpointti: Yleispelaajien taisto. Molemmilla kovat hakkurit, joten yleispelaajien nosto- ja hyökkäysrooli iso, kun halutaan tehdä eroa tasavahvaan vastukseen. Kisalla kolmikko Kasper Pennanen-Tuomas Siirilä-Petteri Friberg jakanut vastuun viime peleissä, KaVella vastuu lepää Marko Määttänen-Mikael Korhola-Henri Piipari käsivarsilla. Nuoret Tomi Perkiö ja Eppu Ora yllätyskortteja.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
KaVen kokoonpano

Kisan seitsikko on viime peleissä vakiintunut ja Anssi Vesanen kantanut päävastuun hakkurina. Viime KaVe-pelissä mies oli liekeissä 30 pisteellä. Pelistä KaVea vastaan tulee kovien torjuntajoukkueiden taisto, siinä Kisan keskarit Sten Kruuda-Teemu Koivunen ovat paljon vartijoina. Petteri Friberg on tullut hyvin sisään joukkueeseen, ja tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon laitapelaajien tontille. Jyri Niemi jatkaa kovaa kevätvirettään, samoin Kasimir Luostarinen. JyLeä vastaan alku oli vaikea, mutta LeKi paransi pelin edetessä joka osa-alueetta, etenkin syöttö toimi loppupelistä hyvin.

KaVelta on viime peleissä puuttunut Henri Härkänen ja passari Matti Palonen on loppukauden pois loukkaantumisen vuoksi. Keskitorjuja Lauri Lehtonen on päässyt pelaamaan liigaa Vantaa Ducksissa. Farmijoukkue Ducksilla ei ole lauantaina peliä, joten ainakin passari Joona Väänänen lienee KaVen apuna. Myös Juho Kaunisto, Atte Rissanen ja Kalle Kattelus ovat muutaman kerran olleet KaVen apuna tällä kaudella.

Alkukaudesta hakkurina pelannut Marko Määttänen on siirtynyt yleispelaajaksi, ja Alek Rastamo pelannut hakkurina vahvasti. Kaksikko vastaakin isoimmasta piste- ja passikuormasta peleissä. Toinen yleispelaaja Korhola on monipuolinen. KaVe on tunnettu vahvasta keskipelistä. Libero Hassib Rezai on ottanut loikan sarjan parhaiden liberoiden joukkoon tällä kaudella.

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Yleispelaajat nostettiin esille jo, joten kaksintaistelu luodaan liberoiden välille. Kisan Niemi on sarjan absoluuttista tähtikastia, ja parantanut kauden mittaan. Joukkueen hengenluoja.

KaVe: Hassib Rezai. Viime kaudesta vastuu kasvanut paljon, hallinnoi yksinoikeudella KaVen liberopaitaa. Vahva puolustaja, joka tarjoaa joukkueelleen isoihin pisteisiin.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Kuva: Antti Raunio