Ennakko: 9.2. JyLe-LeKi

07. helmikuun 2019
Ennakko: 9.2. JyLe-LeKi

Mitä: JyväsLentis – Lempäälän Kisa

Missä: Gradia, Jyväskylä

Milloin: lauantaina 9.2.2019 kello 15

Aiemmat ottelut: 18.11.2018 LeKi-JyLe 3-1

Lempäälän Kisa hakee paluuta voittokantaan tulevana lauantaina, kun Kisa matkaa JyväsLentiksen vieraaksi. Kisa kohtaa JyLen ensimmäistä kertaa vierassalissa. Joukkue otti täksi kaudeksi toisen jyväskyläläisen Liikunnan Riemun sarjapaikan ja pelaa ensimmäistä kauttaa 1-sarjaa. JyLe on kuitenkin tuttu ryhmä, koska usea pelaaja on tuttu jo Riemun kausilta ja kotisali on sama, Gradian ammattiopiston sali Jyväskylän Viitaniemessä. Alkukaudesta LeKi kaatoi JyLen Hakkarissa 3-1.

Lähtökohta: Kysessä ei ole sarjan kuumimpien joukkueiden kohtaaminen. LeKillä on alla kolme tappiota, JyLellä puolestaan viisi. Viimeisimmästää 12 pelistä jyväskyläläiset ovat voittaneet vain kaksi. Varmuudella siis toinen saa putkensa katki.

LeKi on hävinnyt kolme viimeisintä peliään Hurmokselle, TuTolle ja KyKylle. Vuoden alku tiedettiin tiukaksi, kun sarjan kovimmat joukkueet ovat tulleet vastaan. LeKi on sarjassa sijalla neljä, ja taistelee kotiedusta juurikin TuTon ja KyKyn kanssa tiukimmin. Myös Mahti ja KaVe ovat yhä iskuetäisyydellä. Isku ja Hurmos ovat jo karanneet tavoittamattomiin kärjessä. JyLe on puolestaan sijalla 11, sarjassa on 13 joukkuetta. Sijaan kahdeksan eli pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Sarjan viimeinen putoaa 2-sarjaan, sinne JyLellä on matkaa seitsemän pistettä. Viime pelissä jyväskyläiset hävisivät VaLePan 2-joukkueelle 2-3.

Pääpointti: Hyökkäysteho. Kauden edellistä peliä katsoessa oli selvä osa-alue, mihin peli ratkesi. LeKi hyökkäsi 56 prosentin tehoin, JyLe 38 prosentin tehoin. Jyväskyläläisten on keksittävä lääke, esimerkiksi hyvä nosto tai kova torjunta, jolla muuttaa voimasuhde.

Kokoonpanot: 

LeKin kokoonpano
JyLen kokoonpano

LeKi saa takaisin TuTo-pelissä sairastelun vuoksi poissaolleen Kasper Pennasen. Petteri Friberg kärsi TuTo-pelissä pohjekrampeista vähäisen pelitatsin vuoksi, mutta on kunnossa. LeKillä on pituusylivoima JyLeen, mikä varmasti auttaa joillain osa-alueilla. Viime peleissä ja harjoituksissa Kisan kutospaikan hyökkäys on kohentunut. TuToa vastaan nostopelissä oli parannettavaa, ja se on saatava paremmaksi.

JyLe sai viime pelissä takaisin kokoonpanoonsa loukkaantuneena olleen liberon Arttu Perellon. Kapteeni ja yleispelaaja Jaakko Aninko puolestaan puuttui. 2-sarjassa kautensa aloittanut keskipelaaja Vili Tinakari on noussut vakituisesti edustukseen. Hakkuri Tino Vuori on selvästi kovin pallontappaja, joka tarvitsee vartiointia. VaLePaa vastaan 22 pinnaa, tuplasi enemmän kuin kellään muulla jyleläisellä. Jonne Pekkala on 1-sarjaan hyvä libero, jolle ei turhia palloja jää.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Paluu yhden pelin jälkeen kehiin. Nälkää ja näytönhalua varmasti riittää.

JyLe: Timo Vaittinen. Kokenut yleispelaaja on isossa roolissa, etenkin jos Aninko puuttuu. Kantaa monipuolisesti vastuuta ja tekee vähän virheitä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

JYLEN ENNAKKO

 

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio. JyLe-TuTo-ottelusta Gradian liikuntasalista syksyltä 21.10.2018.