Lauantaina vierasreissu Nykäskylään

05. helmikuun 2019
Lauantaina vierasreissu Nykäskylään

Suomen Ateena. Alvar Aallon kaupunki. Nykäskylä. Keski-Suomen ykköskunta Jyväskylällä on monta lempinimeä.

Lempäälän Kisa hakee paluuta voittokantaan tulevana lauantaina, kun Kisa matkaa JyväsLentiksen vieraaksi. Lauantaina 9. helmikuuta LeKi ja JyLe kohtaavat Gradian ammattiopiston salissa kello 15.

LeKi on hävinnyt kolme viimeisintä peliään Hurmokselle, TuTolle ja KyKylle. Vuoden alku tiedettiin tiukaksi, kun sarjan kovimmat joukkueet ovat tulleet vastaan. LeKi on sarjassa sijalla neljä, ja taistelee kotiedusta juurikin TuTon ja KyKyn kanssa tiukimmin. Myös Mahti ja KaVe ovat yhä iskuetäisyydellä. Isku ja Hurmos ovat jo karanneet tavoittamattomiin kärjessä.

JyLe on puolestaan sijalla 11, sarjassa on 13 joukkuetta. Sijaan kahdeksan eli pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Sarjan viimeinen putoaa 2-sarjaan, sinne JyLellä on matkaa seitsemän pistettä. Viime pelissä jyväskyläiset hävisivät VaLePan 2-joukkueelle 2-3, ja alla on viisi tappiota.

LeKi kohtaa ensimmäistä kertaa vierassalissa JyväsLentiksen, joka otti täksi kaudeksi toisen jyväskyläläisen Liikunna Riemun sarjapaikan ja pelaa ensimmäistä kauttaa 1-sarjaa. JyLe on kuitenkin tuttu ryhmä, koska usea pelaaja on tuttu jo Riemun kausilta ja kotisali on sama, Gradian ammattiopiston sali Jyväskylän Viitaniemessä. Alkukaudesta LeKi kaatoi JyLen Hakkarissa 3-1.

Runkosarja kääntyy loppusuoralle, LeKillä on jäljellä enää viisi peliä ennen pudotuspelejä, jonne paikka on jo varmistettu.

Lempäälän Kisa kunnioittaa edesmenneen huippu-urheilijan, jyväskyläläisen Matti Nykäsen muistoa.

jyle pelimainos

Ottelumainos: JyväsLentis

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio