TuTo jätti LeKin ilman pisteitä

02. helmikuun 2019
TuTo jätti LeKin ilman pisteitä

Lempäälän Kisa palasi pelikentille vapaan viikonlopun jälkeen intoa puhkuen, kun sarjanousija TuTo saapui Hakkariin taistelemaan kotiedusta. TuTo oli tyly vieras ja voitti LeKin 3-1 (25-23, 25-23, 21-25, 25-19). Samalla TuTo jätti LeKin runkosarjassa kokonaan nollille voittaen molemmat keskinäiset.

Kisa lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Kuumeinen Kasper Pennanen ei ollut mukana ollenkaan, ja peli oli Petteri Fribergille ensimmäinen avauskokokoonpanossa tällä kaudella, ja toinen peli kaikkiaan. Friberg pelasikin mallikkaasti ja palkittiin parhaana. Tomi Perkiö tuli useassa erässä kentälle, ja neljännessä Sauli Silpo ja Jukka Lehtikin pääsivät parketille.

TuTo puolestaan aloitti koostumuksella Jani Puputti, Dmitri Borichev, Kirill Borichev, Jimmy Hernandez, Kimmo Kutinlahti, Valtteri Aaltonen ja Henri Rajala. Lauri Vanhanen tuli kesken pelin yleispelaajaksi ja Kirill Borichev siirtyi hakkuriksi. TuTo käytti myös torjuntavaihdoissa Alexej Zhbankovia ja Lauri Rantasta.

Yleisöä oli mukavasti 207, mutta tällä kertaa hieman hauras LeKi-ryhmä ei pystynyt tarjoamaan parastaan. Samalla TuTon hyvä ja virheetön peli teki Kisan pelistä hankalaa. Kulminaatioita pelissä oli kaksi: LeKi nousi avauserässä usean pinnan takaa ohi, mutta lopussa TuTo oli kovempi. Neljännessä erässä LeKi nousi myös, mutta TuTon Valtteri Aaltonen repäisi heti sen jälkeen lähes kymmenen pisteen syöttöputken.

Parhaina palkittiin Kisan Friberg ja TuTon ikinuori passari Jani Puputti. LeKistä eniten pinnoja takoi Anssi Vesanen 14, Friberg ja Teemu Koivunen pääsivät 12 pinnaan. TuTon ykkönen oli Kirill Borichev 15, Jimmy Hernandez säesti 11.

– Kaksi ensimmäistä erää hävittiin omiin virheisiin, ne olivat pitkällä erätauolla 23-10 meille. Kolmannen erän jälkeen näytti, että olisi vielä meidän ilta, mutta tiukoissa paikoissa emme oikein onnistuneet tilanteiden tunnistamisessa,  tuumi LeKin apuvalmentaja Jani Huurne.

TuTo nousi Kisan ohi kolmanneksi, LeKi on nyt neljäs. Samalla TuTo ilmoittautui tiukasti mestaruustaistoon, niin vahva oli turkulaisten esitys. Kisan kausi jatkuu ensi lauantaina Jyväskylässä JyLen vieraana.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI:

Otteluraportti: 2.2. LeKi–TuTo 1-3

OTTELUSIVU tilastot, haastattelu, kuvat

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio