Otteluraportti: 6.1. Hurmos-LeKi 3-0

06. tammikuun 2019
Otteluraportti: 6.1. Hurmos-LeKi 3-0

6.1.2019 Karelian Hurmos – Lempäälän Kisa 3 – 0 (25-16,26-24,25-20)

LeKin hurmos ei kestänyt Hurmosta vastaan

Napsua kovempi vastustaja, puolitoista napsua heikompaa omaa peliä ja kas näin: 3 – 0 kääntyi 0 – 3:ksi. Eli 1-sarjan toinen suursuosikki Karelian Hurmos oli odotetun kova kotisalissaan LeKiä vastaan ja vei selkeästi voiton. Jossittelu on kivaa, mutta hiukan turhaa, mutta jossitellaan kuitenkin: Jos toisen erän eräpallo olisi saatu käänettyä erävoitoksi, niin…siinä oli ainoa ohuenohut oljenkorsi lempääläisille päästä saaliin jaolle.

Hieno ottelu Maaninkaa vastaan, hyvin nukuttu yö, makoisat illalliset ja lounaat vedetty vatsaan eli lähtökohtaisesti kaikki elementit piti olla ool rait.

– Inhimillistä on, että makea voitto vähän puhalsi palkeista ilmaa ulos. Jos Mahtia vastaan kaikki pelin osa-alueet olivat balanssissa, niin tänään ei kiitettävää arviota voi antaa kuin Kruudan Stenin keskipelille. Huomioitavaa tulosta mietittäessä on, että Hurmos pelasi hyvin, heillä on laaja rosteri ja kovat ulkomaalaisvahvistukset. Olisimmeko inasen kunnioittanut heitä liikaa, mene ja tiedä, aprikoi pääkoutsina viikonlopun huseerannut Jani Huurne bussista, jossain Liperin seudulta, kiinni saatuna.

Hurmos tosiaan on Iskun ohella supersuosikki sarjaan, ja kyllä nämä kaksi sakkia runkosarjan kaksi ekaa sijaa tulevat viemään. Hurmoksen otteissa näkyy liki ammattimainen treenaus, kokemus kovista peleistä ja tahto menestyä. Yli 200-päinen karjalalaisyleisö tuki suosikkejaan hienolla tavalla.

Avauserässä Hurmos tuli hirmuisella latingilla ja vei erää alusta lukien. Hakkuri Ville Louhela, yypee Jeff Sprayberry (USA) ja sentteri Fred Musoni (Ruanda) piiskasivat kovimmilla käsillä lekiläiskenttää. Passari Tuomas Karjalainen on sarjan parhaita ellei paras linkoaja.

– Passitempo on Hurmoksella hieno, kyllä senttereillä on kiire ehtiä torjuntaan, kiitti Huurnekin Karjalaisen toimintaa.

Toisessa erässä Kisa heräsi ja alkoi saada nostoaan sujumaan paremmin. Kun omakin syöttö erän lopussa alkoi olla painavampi, teki Kisa kirin tappiotilanteesta 17 – 20 aina 24 – 23-eräpallohetkeen asti. Avauserän lopulla Ansi Vesasen hakkurina korvannut sauli Silpo murjoi kovia pinnoja raa’oilla iskuillaan. Teemu Koivusen syöttämänä Kisa pääsi koittamaan erän katkoa ja saikin Hurmoksen horjumaan, mutta niin vain Karjalainen pelasi Kisan eräpallossa paterin keskelle liki kolmimetriselle Musonille, joka tylytti sen kenttään. Epäonnikin kippari-Salelle sattui, kun  lyönti tilanteessa 24 – 24 hipaisi verkkoa ja kääntyi siksi noin 3,2 senttiä leveäksi. Hurmoksen eräpalloa tahkottiin pitkään ja hartaasti ja siinäkin Musoni oli ratkaisijana, kun hän torjui Tuomas Siirilän iskun.

Tauko ei tuonut lisävirtaa LeKiin, vaan päätöserä oli Hurmoksen juhlaa, vaikka joitain hyviä hetkiäkin Kisalle osui. Sten Kruuda on aina tykännyt pelata Joensuussa, nytkin hän oli ykkösässä ja tempaisi keskeltä porukan parhaat pisteet eli 9 pongoa. Stefa sai ansaitusti parhaan pelaajan kassin kouraansa. Hurmokselta palkittiin loistavasti syöttänyt ja hyökännyt jenkkipeluri Jeff Sprayberry, myös aivan oikeaan osuneesti.

Pistetilasto LeKillä oli lopulta tasainen,sillä Kruudan peärssä saldot olivat: Silpo 8, Kasper Pennanen 8 ja Siirilä 6. ”Suihkemarja” eli Sprayberry oli Hurmoksen kurko 17 pinnalla ja Ville Louhela säesti 11 pisteellä.

Rankalta Itä-Suomen reissulta on palattu usein pisteittä, nyt tuli kolme, mikä on hyvä tulos sekin. Kisa taistelee runkosarjan kolmossijasta tiukasti yhdessä Mahdin, Kyyjärven, TuTon ja Karhulan kanssa. Mahtava lentiskevät odottaa ja Kisa on estradilla seuraavan kerran sunnuntaina 20. tammikuuta, kun yksi suurista eli Kyyjärven Kyky saapuu Hakkariin. Saapas nähdä onko Kyyjärven-Hannu kaivanut lisää vahvistuksia hatustaan, sen näkee siis Hakkarissa kahden viikon kuluttua, tulkaapa silloin sinne, vinkkaa RRRRR.

parhaat hurmos-leki

Artikelin pääkuva: Marko Kaasinen. Arkistokuva.

Parhaat pelaajat: LeKin Sten Kruuda ja Hurmoksen Jeff Sprayberry. Kuva: Antti Raunio