Hurmos pehmitti LeKin liigatason esityksellä

06. tammikuun 2019
Hurmos pehmitti LeKin liigatason esityksellä

Lempäälän Kisan puhti ei raskaan tuplaviikonlopun toisessa ottelussa riittänyt lisäpisteisiin. Kotijoukkue Karelian Hurmos vei peliä hienokseltaan alusta asti, ja lopulta lateli taululle selvät 3-0 (25-16, 26-24, 25-20) lukemat. Toinen erä oli Kisan parasta, jolloin lekiläisillä oli jo eräpallokin. Hurmos osoitti laadukkaalla pelillään, miksi se on edennyt Suomen cupissa välieriin kaatamalla kaksi liigajoukkuetta matkan varrella.

LeKi lähti peliin lähes samalla seitsikolla kuin Maaningalla. Teemu Koivunen korvasi tänään puuttuneen Aatu Pölläsen keskellä. Muut avauspelaajat olivat Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Sauli Silpo tuli avauserän lopulla Vesasen tilalle hakkuriksi, ja otti joukkuetta reppuselkäänsä. Myös Tomi Perkiö pääsi päätöserän lopulla kentälle.

Hurmos pelasi seitsikolla Tuomas Karjalainen, Ville Louhela, Aleksi Sillanpää, Jeff Sprayberry, Fred Musoni, Petteri Härkönen ja Teemu Silventoinen. Mikko Räsänen käväisi toisessa erässä kehissä. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Sprayberry oli kentän kuningas 17 pisteellään. Täksi kaudeksi ammattilaiskentille ja Hurmokseen siirtynyt King Universityn pelaaja oli läpi pelin liian vaikea LeKille pideltäväksi syöttö- ja hyökkäyspelissä.

– Kiitos, oli jälleen upea matsi teitä vastaan. Taas yksi hieno voitto tilillä, Sprayberry vastasi LeKin kehuihin sosiaalisen median sovellus Instagramissa.

Hurmos oli joka osa-alueella parempi, ja LeKi selvästi Mahti-pelin väsyttämä. Pisteykkönen oli Sprayberry 17 pinnalla, häntä säesti Louhela 11 pinnalla. LeKin kovin oli 9 pisteen Kruuda. Kisa antoi positiivisia signaaleja, että mahdollisuudet paremmalla valmistautumisella on jopa voittoon. LeKi kuitenkin myönsi vastustajan hyvyyden.

– Tuplapelit ovat haastavia: se näkyi väsymyksenä ja toisaalta ylilatautumisena alussa. Vastustaja on kyllä hyvä, sitä ei voi kieltää. Näin hyvälle joukkueelle ei ole häpeä hävitä, ja osoitimme myös, että pystymme taistelemaan voitosta, kun fokus saadaan paremmin vain yhteen peliin. Katoavaista on maine ja kunnia, tämä oli samalla hyvä osoitus, että ensi viikollakin on treenattava kevättä varten, tuumi pääkoutsi Jani Huurne bussissa.

LeKi on sarjassa nyt kolmas, Hurmos nousi ohi toiseksi. Ensi viikonloppu on LeKillä vapaa, sen jälkeen Hakkariin saapuu sarjavitonen Kyyjärven KyKy.

LUE TARKEMPI RAPORTTI:

Otteluraportti: 6.1. LeKi-Hurmos

parhaat hurmos-leki

Artikkelin pääkuva: Marko Kaasinen. Arkistokuva

Parhaat pelaajat: LeKin Sten Kruuda ja Hurmoksen Jeff Sprayberry. Kuva: Antti Raunio