Otteluraportti: 5.1. Mahti-LeKi 0-3

05. tammikuun 2019
Otteluraportti: 5.1. Mahti-LeKi 0-3

5.1.2019 Maaningan Mahti – Lempäälän Kisa 0-3 (19-25, 15-25,21-25)

Vuosi 2019 alkoi mahtavalla voitolla Mahdista

Hienoa ja liikunnallista vuotta 20919 arvoisat palstan lukijat! Vuoden avausraportin teko maistuu mansikalta (huom! EI maltaalta), vaikka tammikuun pakkasissa ollaankin. LeKi avasi vaikean vieraskiertueen itään puhtaalla voitolla Maaningan Mahdista, joka on viime vuosina ollut aika lailla kivenkova vastus lempääläisille. Syksyllä jonkinlainen Mahti-kammo taisi kuitenkin luisua 3 – 2-kotivoiton ansiosta harteilta.

– Silloin, kun peli kulkee koko sakilta yläkanttiin, on tulos tällainen. Meillä onnistui kaikki osa-alueet mainiosti, mutta etenkin nostopelissä olimme tänään ihan kauden parhaalla tasolla. Heikoillakin hetkillä olimme letkeitä, ei jääty kyräilemään virheitä, vaan porskutettiin eteenpäin hyvällä hengellä, kiitteli pääkoutsin viittaa kantanut Jani Huurne. Tapsa Nyström oli jäänyt työmaalleen laulemaan gospel-musaa.

LeKin rosteri oli ohuehko, kun esimerkiksi toista passaria ei saatu matkalle mukaan. Pientä flunssaa ja polvikipuakin sakissa oli, mutta onneksi Akaan-apu Aatu Pöllänen oli jeesimiehenä taas kerran mies paikallaan ja kokoonpano laveni hänen verran.

Joulutauko on ollut Kisalle aina haasteellinen, porukka hajaantuu luonnolkisesti koteihinsa ympäri maata pyhien pitoon ja paikalla olleillakin ovat omat tärkeät perhejuttunsa. Näin ollen treenien pito jäi ennen joulua ja väliviikollakin ohueksi, mutta menneellä viikolla – kiitos farmiapu Jyryn pelimannien – saatiin kaksi onnistunutta treenikertaa aikaan. Reissusuunnitelmat silti tehtiin viimeisen päälle miettien, sisältäen aamuharkat Jyväskylässä ynnä muut.

– Kun tehdään staffin puolelta työlään reissun  hommat mahdollisimman hyvin, kyllä jätkät palkitsevat sen pisteillä, uskoi Huurne jo ennen pelejä ja näinhän siinä kävi.

Mahdilta uupuu hakkuri, kun kovakätinen Tuomas Tervonen lähti joulukuussa opintojensa perässä Saksaan. Hiukan mahtimiesten iskupeli jäi piippuun LeKiäkin vastaan, mutta rehti savolaiskoutsi Pasi Seppänen ei hakenut tappiolle tekosyitä, vaan paiskasi lekiläisten kanssa kättä ja myönsi hämäläisten paremmuuden.

Avauserässä peli alkoi tasaisesti. LeKi sai pelätyt Mahdin kulmasta kulmaan suunnatut hyppyleijasyötöt hyvin ylös, kiitos libero Jyri Niemen ja yypeiden Kasper Pennasen ja Tuomas Siirilän. Anssi Vesanen naputteli palloja parkettiin ja Kisa karkasi 12 -10-tilanteesta tuota pikaa 17-12-johtoon. Teemu Koivunen tuli lopussa syöttämään ja kairasi tärkeät alkkarit, joiden turvin Kisa rallatteli erävoittoon.

Toinen erä oli jopa lempääläistä näytöstä. Mahti teki yllättäviä virheitä ja LeKi napsutti Kasimir Luostarisen johtamana pinnoja keskeltä ja laidasta. Kisa oli jo suurimmillaan 21-12 johdossa, kunnes Mahti sai Eelis Karisen voimin kiriä aikaan, joka kuitenkin tössäsi hyvin ajoitettuun LeKin aikalisään. Kuvaavaa on, että kolme viimeisintä pinnaa tuli Mahdin virheistä.

Pitkän tauon jälkeen poppamies-Seppänen oli loitsuillaan saanut Mahdin sytytetyksi. Mutta sitten alkoi viime kauden kotisalissaan pelanneen Kasper ”Moukari” Pennasen show: viistoon, viistompaan ja vieläkin viistoon. Ja pallo kuoli päng-päng-päng. Kisa oli parhaimmillaan jo ratkaisevan tuntuisesti 19-14 johdossa. Mahdin mainio passari Lasse Jäntti sai piiskattua omiaan lopun kiriin, jokunen piste tuli jopa keskeltäkin.Vesas-Anssin korvannut kippari Sale Silpo erän lopussa syötti hyviä leijoja ja iski ykköskulmasta tärkeän johtopinnan 22-20. Siirilä, Kruuda ja Pennanen naputtivat loput pisteet ja inkkaritanssia Savossa tanssi hämäläis-LeKi.

– Sauli toi lopussa hyvää tunnetta kentälle, hän syötti ja puolusti hyvin ja iski ainoan saamansa passin kenttään, kiitti Huurne kippariaan, joka näytti taas kerran lentuiksen henkeä, että pienelläkin roolissa voi olla tärkeä palanen.

Tilastoja on ainoastaan pistepuolella. Kisan ykkönen oli Pennanen 13, Vesanen takoi 8 ja Siirilä 7 pojoa. Mahdilta Karinen oli selkeä ykköspyssy 12 pinnalla, Antti Karttuselle sattui heikko päivä, vain kuusi pinnaa. Keskipelaamista ei kovin paljoa nähty hyökkäyspäässä, siinäkin Kisa oli parempi eli duo Kruuda – Pöllänen pesi mennen tullen Mahdin sentterit.

Ansaitut unet kiskotaan Siilinjärvellä. Aamulla pikkujumpat ja bussinnokka kohti Joensuuta ja vielä hurjempaa haastetta eli Karelian Hurmosta kohti.

– Voiton jälkeen voidaan lähteä Joensuuhun hyvillä mielillä, ilman paineita haastamaan Hurmosta. Kiva nähdä, millainen hurjimussakki siellä saadaan vastan, alkoi Huurne pistämään kiukaan alle pökköä huomisiltaan.

Hyvin siis menee, mutta menköön, ajattelee RRRRR.

 

Kuva: Antti Raunio. Arkistokuva.