LeKi antoi Mahdille kylmää kyytiä

05. tammikuun 2019
LeKi antoi Mahdille kylmää kyytiä

Pielaveden liikuntahallissa pelatussa Maaningan Mahdin ja Lempäälän Kisan 1-sarjapelissä oli kylmä paikat: kuuluttaja harmitteli ennen ottelun alkua koleaa keliä hallin sisäpuolella. Asteet olivat lähes yhtä vähissä kuin lauantaisissa aamuharjoituksissa Hakkarissa tammikuun pakkasilla. Kylmä ei kuitenkaan kangistanut Kisaa, vaan vierasjoukkue antoi Mahdille poikkeuksellisen kylmää kyytiä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Kisa lateli taululle 1,5 tuntiin 3-0 (25-19, 25-15, 25-21) -lukemat.

Samalla LeKi teki tempun, jota kukaan muu ei tällä kaudella ollut vielä tehnyt: voitti Mahdin sen kotihallissa. Voittoputki Mahdilla Pielavedellä jäi seitsemään. Voitto oli LeKin ensimmäinen vierasvoitto Mahdista sitten kauden 2014-15, joka oli LeKin ensimmäinen 1-sarjassa. Runkosarjakohtaamisten pisteet LeKi vei 5-1 tällä kaudella.

LeKin päävalmentajana oli Jani Huurne, kun Tapani Nyström joutui jäämään pois reissusta työkiireiden vuoksi. Keskitorjuja Aatu Pöllänen tuli Akaasta. LeKin muu seitsikko oli Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä ja Jyri Niemi. Sauli Silpo kävi syöttämässä ja tuli päätöserän lopussa kehiin, Teemu Koivunen ja Tomi Perkiö kävivät syöttövaihdoissa.

Mahti lähti peliin ilman Saksaan vaihto-opiskelemaan lähtenyttä hakkuri Tuomas Tervosta. Se näkyi maaninkalaisten tulivoimassa. Joukkueen seitsikko oli Lasse Jylhä, Lasse Räisänen, Severi Kupari, Tuomo Ikonen, Antti Karttunen, Eelis Karinen ja Tommi Silventoinen. Juha Räisänen korvasi Kuparin kesken pelin ja nuoret Riku Ruotsalainen ja Santeri Saarimäki saivat peliaikaa, samoin Simo Näkki.

LeKi pelasi kaikkiaan kauden parasta ja tasaisinta peliään. Perusta oli kivikova vastaanotto, mikä helpotti huomattavasti hyökkäyspeliä. Lisäksi Kasper Pennanen pelasi vanhassa kotisalissaan Sampon ajoilta loistavasti, ja pääsi pelin jälkeen paikallislehden haastatteluun ja sai kehuja kylänmiehiltä.

– Silloin, kun peli kulkee koko sakilta yläkanttiin, on tulos tällainen. Meillä onnistui kaikki osa-alueet mainiosti, mutta etenkin nostopelissä olimme tänään ihan kauden parhaalla tasolla. Heikoillakin hetkillä olimme letkeitä, ei jääty kyräilemään virheitä, vaan porskutettiin eteenpäin hyvällä hengellä, kiitteli pääkoutsin viittaa kantanut Jani Huurne.

– Olimme joka osa-alueella tänään parempia. Etenkin side out -pelimme oli todella vahvaa. Vanhassa kotisalissa on aina mukava pelata, ja tänään onnistuminen tuntui oikein erityisen hyvältä, parhaana palkittu Pennanen tuumasi.

LeKi jatkaa pelejään heti sunnuntaina. Silloin vastassa Karelian Hurmos. LeKi lähtee peliin sarjasijalta kaksi, Hurmos sijalta neljä.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

Otteluraportti: 5.1. Mahti-LeKi 0-3

OTTELUPALLO

OTTELUSIVULLA PENNASEN HAASTATTELU, PISTETILASTO JA OTTELUKUVIA

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio