Ennakko: 6.1. Hurmos–LeKi

05. tammikuun 2019
Ennakko: 6.1. Hurmos–LeKi

Mitä: Lempäälän Kisa–Karelian Hurmos

Missä: Joensuun urheilutalo

Milloin: loppiaispäivä, sunnuntaina 6.1.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 15.9. LeKi-Hurmos 2-3

LeKin pitkä tuplaviikonloppu tien päällä huipentuu Joensuuhun. Vastassa on Karelian Hurmos, joka on ollut vahva 1-sarjassa ja loistelias Suomen cupissa. Hurmos on edennyt jo välieriin asti, kun Savo Volley ja Tiikerit ovat kokeneet joensuulaisen vieraanvaraisuuden ja poistuneet Urheilutalolta hävinneenä. Haaste on siis kovin mahdollinen tähän asti. Eilisestä Mahti-voitosta LeKi ammentaa itseluottamusta.

Lähtökohta: LeKi lähtee peliin sijalta kaksi, Hurmos puolestaan on sarjataulukossa neljäs. Eroa on vain kaksi pistettä, LeKillä tosin kaksi peliä enemmän pelejä pelattuna. Kisa pelasi jo lauantaina, kun Mahti kaatui Pielavedellä 3-0, Hurmos puolestaan pääsee tuoreena peliin. Pelituntuma on toisaalta LeKillä. Joukkueet kohtasivat kauden avauspelissä, jolloin tiukan taiston vei Hurmos erin 3-2.

Pääpointti: Hyökkäysvoima. Vastakkain kaksi sarjan kovimpiin hyökkäysjoukkueisiin kuuluvaa ryhmää. Kumpi saa monipuolisemmin tehoja irti koneistaan, on vaikeasti lyötävissä. Kuinka paljon kisalaisia painaa lauantain Mahti-pelin hyppymäärä?

Kokoonpanot: LeKi pelasi eilen Mahtia vastaan kokoonpanolla Luostarinen, A. Vesanen, Siirilä, Pennanen, Kruuda, Pöllänen ja Niemi. Jukka Lehti, Teemu Uusitalo, OP Palomäki ja Niilo Nurmi puuttuvat. Etenkin Kasper Pennanen oli loistavalla pelipäällä. Kaiken kaikkiaan Kisan peli oli vahvaa läpi joka osa-alueen.

Hurmos pelaa vain kymmenen pelaajan tiiviillä nipulla, mutta laatu korvaa määrän. Heikkoja lenkkejä ei ole, ja valmentaja Aigars Birzulis voi laittaa kentälle kenet tahansa. Haavoittuvuutena on vain yksi passari, koska Tuomas Karjalaiselle ei ole korvaajaa. Tosin Ville Louhela pystyy tarvittaessa passaamaan, kuten nähtiin 2016 liigakarsinnoissa, kun Louhela pelasi Riennossa LeKiä vastaan. Joensuulaisilla on monipuolisia vaihtoehtoja etenkin yleispelaajien paikalle, sillä molemmat liberot Ville-Erik Tarkiainen ja Teemu Silventoinen ovat pelanneet myös yleispelaajina. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Jeff Sprayberry on ottanut isompaa roolia Hurmoksen pelissä alkukauden jälkeen.

LeKin kokoonpano
Hurmoksen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Sten Kruuda. Kaatoi viime vuonna farmipelaajana Iskun paidassa Hurmoksen liigakarsinnoissa. Toistuuko sama nyt LeKi-paidassa?

Hurmos: Ville Louhela. Tuttu mies usealta vuodelta. Sarjan parhaita hakkureita, jolla myös tulinen syöttö. Pistepörssin kolmas. Vaikeissa paikoissa passi lentää ensimmäisenä Louhelalle.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä ja Hurmoksen livestriiminä

Kuva: Marko Kaasinen