Otteluraportti: 9.12. Jymy-LeKi

09. joulukuun 2018
Otteluraportti: 9.12. Jymy-LeKi

9.12.2018 Nurmon Jymy – Lempäälän Kisa 1-3 (25-20, 21-25,19-25,21-25) 

Lentispainissa LeKille pisteet

Nurmon Jymy oli 1-sarjan kotipeliinsä latautunut hyvin. Edellispäivän Turun-reissu oli pohjalaisilta mennyt ns. reisille puhtaalla 0 – 3-tappiolla ja kiukunpuhina  oli päällä, kun Lempäälän Kisa saapui ”nurmoolaisten” vieraaksi. Jymy koitti kaikki keinonsa. Välillä tarjottiin lempääläisille niskalenkkiä, välillä käsivarsikieppiä, jonkun kerran puolinelsoniakin ja vyörytystä toki myös. Mutta mikään ei tepsinyt: Pisteet menivät vierailijoiden sarakkeeseen. Mutta helpolla eivät – tokikaan – nämäkään pinnat tulleet.

– Kyllä meillä painoi kintereissä edellisehtoon viisi erää Karhulaa vastaan. Etenkin alussa kummastelimme Nurmon kovaa syöttö- ja puolustuspelaamista. Mäntylän Mika huseerasi alussa mielin määrin, onneksi pääsimme häntäkin jälkimmäisissä erissä torjunnalla hiukan kurittamaan. Nämä olivat sellaiset semiväkisin väännetyt pisteet, ymppäsi pelin annin yhteen joukkueen päävalkkuna huseerannut Jani Huurne.

Mitään kriisikokousta ei LeKissä olla pidetty, vaan Huurneen roolin muutos oli päivällä sovittu juttu, kun päävalkku Tapsa Nyströmin koipi ärtyi niin kipeäksi, että konkarin oli kaivettava perintökalu eli kävelykeppi tuekseen. Buranan voimalla Tapsa kuitenkin jälkikuljetuksella ajeli Nurmoon ja oli Huurneen henkisenä tukena. Polvivaivainen oli viikonloppuna myös kippari Sauli Silpokin ja huilasi molemmat matsit. Ja, kun sanotaan etteivät Vesas-Anssinkaan polvet ilosta ”hoosiannaa” huutaneet, niin jopa oli polvivaivaa kerrakseen.

Karhula-peliin rosteriin oli lisäyksinä passari Jukka Lehti ja Akaa-apu sentteri/hakkuri Aatu Pöllänen, joka ottikin toisessa erässä pelipaikan Sten Kruudalta, joka sai näin kaivattua huiluuta.

Avauserässä Nurmon syöttö oli tyly. Monta heikohkoa nostoa kuorrutettuna vastustajan kovalla puolustamisella vei Jymyn parhaimmillaan 13 – 8-johtoon, jota LeKi ei kyennyt kiinni kairaamaan. Ratkaisupinnan tinttasi konkari Tuomas Ruuska.

Toiseen erään LeKi sai vastaanottonsa reilaan, kiitos muun muassa libero Jyri Niemen ja liki kotikonnuillaan pelanneen Tuomas Siirilän. Kisa oli pinnan tai pari niskan päällä ja erän puolivälissä käytiin ottelua Mika Mäntylä vastaan LeKi. Kasper Pennanen alkoi ottaa lyöntipuolella isompaa roolia ja näytti, että kyllä savolaisetkin voivat Pohjanmaalla hillua ”piällysmiehinä”.Tomi Perkiö tuli jälleen kerran hienosti vaihdosta ja Kisa saikin repäistyä erän lopussa tarvittavan kaulan. Kauhavalta kotoisin oleva Aatu Pöllänen kirjasi viimeisen pisteen toisessa erässä nimiinsä.

Kolmannessa erässä sanotaan kaksi nimeä: Anssi Vesanen ja Kasper Pennanen. Vesanen ratkaisin erän viidellä tappavalla hypärillään ja Pennanen moukaroi kaikkiaan seitsemän pinnaa tässä setissä. Nurmon meno alkoi lupaavasti hyytyä.

Mutta 4. erään Nurmo iski vielä tiukasti. Kovasti vaihtoja käyttänyt Nurmon serbivalkku Slobo Krljic löysi uusia ratkaisijoita, kuten Mikael ”Kassun-veli” Luostarisen, mutta LeKi meni menojaan, kunnes tilanteessa 17-24 lempääläisten peli stoppasi vielä kerran. Taas kaivattiin konkari-Vesasta ratkaisemaan matsi iskullaan. Ykköspaikan kuti ei ollut voimaltaan kovin, mutta sopivan kierteinen kumminkin, niin ettei Nurmon puolustus sitä kyennyt peliin kairaamaan.

– Nostan hattua Anssille. Äijä pelasi komean viikonlopun, kehasi Huurne ”Kuljun Maharadzaa”.

Pelin ykkösmursu oli kiistatta Nurmon Iskun paidassa liigassakin pelannut Mika Mäntylä, jolle kirjattiin 25 pinnaa. Muu nurmolaistiimi oli tasainen. Välillä joku loisti, mutta koko pelin kestävään takuutyöhon eivät muut kuin Mäntylä yltäneet. Kisasta Pennanen oli ykkönen ja palkittiin aivan ansaitusti, pinnoja ”Moukarille” 17 kappaletta. Vesanen ja Siirilä kokosivat 13 pojoa, sentterit Kouivunen&Pöllänen 6. Kehaistaan vielä ex-kotihallissaan pelanuutta Kasimir Luostarista, hän alkaa kilvoitella hyvinkin tiukasti 1-sarjan top 3-sakissa teemalla ”parhaat passarit”.

Viikonlopun saldo: viisi pistettä. Mukana ollaan kiusaamassa suursuosikkeja. Pelit jatkuvat siirtopelillä Kuortanetta vastaan perjantaina 14, joulukuuta. Startti kello 19. Sinne, usuttaa RRRRR.

 

OTTELUSIVU

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio