Ennakko: 8.12. LeKi–KaVe

05. joulukuun 2018
Ennakko: 8.12. LeKi–KaVe

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Karhulan Veikot

Missä: Hakkari

Milloin: lauantaina 8.12. klo. 17

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

LeKi kohtaa kotkalaiset pikkujoulutunnelmissa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi pidetään upeat jouluarpajaiset. Lisäksi KaVe-pelissä on upeat jouluarpajaiset, jossa palkintoina muun muassa kaksi joulukinkkua sekä hierontalahjakortteja. Alun perin yksi pääpalkinto piti olla televisio, mutta yhteistyäkumppani ei pystykään toimittamaan palkintoa tapahtumaan. Upea tapahtuma on mahdollista hienojen yhteistyökumppaneiden avulla, kiitos siitä! Kisa kohtaa toista kauttaan 1-sarjassa pelaavan Karhulan Veikot vasta ensimmäisen kerran tällä kaudella, ja pelin myötä lekiläiset ovat kohdanneet kaikki tämän kauden vastustajat.

Lähtökohta: Viime vuonna joukkueet tahkosivat neljästi: kahdesti runkosarjassa ja kahdesti pudotuspeleissä. LeKi oli keskinäisissä niskan päällä ja eteni välieriin. Karhula on ollut alkukauden kummajainen: se on pelannut vasta yhdeksän peliä, kun LeKillä on 12 ja NaPalla peräti 14. Sarjataulukossa KaVe on seitsemäs, mutta pelimäärä hämää. KaVe tullee nousemaan kärkiryhmään ja kärkikuusikosta tulee kärkiseitsikko, kun KaVe saa pelimääränsä tasoihin. Se laittoi viime pelissään Hurmoksen ahtaalla, ja hävisi vain 2-3 samoin luvuin kuin Kisa alkukaudesta. Kisa on kolmen pelin voittoputkessa, kun viimeksi kaatui AitRi puhtaasti 3-0.

Pääpointti: Torjuntapeli. Vastakkain ovat kaksi sarjan parhaimmista torjuntajoukkueista. Vaikka karhulalaisryhmää ei ole pilattu pituudelta, on joukkue todella tehokas torjuntapelissään, ja neljässä keskinäisessä jopa voitti LeKin torjunnoissa 41-40. LeKi on tunnetusti sarjan parhaita verkkojoukkueita, ja usein pitkät miehet hyppäävät jopa liikaa, ja pallot tulevat läpi ja sivuista. Se kumpi saa tylsytettyä toisen tykit ja otettua tärkeitä vaimennuksia ja onnistuu jatkopalloissa, on vahvoilla.

Kokoonpanot: LeKi harjoitteli tiistaina Akaa-Volleyn kanssa ja sai kovuutta etenkin jatkopallopeliin. Anssi Vesanen parantaa koko ajan ja lateli tiistaina kauden parhaita syöttöjään. Tomi Perkiö sai viikonloppuna peliaikaa 2-sarjassa Pälkäneen paidassa, ja on taas valmiimpi vastuuseen. Kasper Pennanen väläytteli myös tiistaina joulukuntoaan. Passari Kasimir Luostarinen palaa AitRi-pelin jälkeen kokoonpanoon.

KaVen ydinryhmä on sama kuin viime vuonna. Tärkeä yleispelaaja Mikael Korhola on poissa loppuvuoden. Uusia pelaajia ovat farmipelaaja Ducksin passari Joona Väänänen, nuori yleipelaaja Eppu Ora ja keskitorjuja Jarno Tolvanen. Viime vuonna farmipelaajana pelannut Marko Määttänen on nyt oma sopimuspelaaja ja ykköshakkuri. Alkukaudesta pelannut Jan Helenius siirtyi Raision Loimuun.

Matti Palonen ja Väänänen ovat jakaneet vastuuta passipelissä. Keskitorjujakaksikko Anton Lepistö-Lauri Lehtonen on sarjan eliittiä. Myös penkiltä löytyy voimaa, kuten Hurmos-peli osoitti. Nuori Alek Rastamo voi pelata hakkurina ja se siirtää Määttäsen yleispelaajaksi. Libero Hassib Rezai on vallannut paikan kokonaan itselleen. Tasainen materiaali on tärkeää, jos KaVe haluaa päästä tavoitteeseensa eli neljän parhaan joukkoon. Ducksilla ei ole lauantaina peliä, joten mahdollisesti farmipelaajia on tulossa enemmänkin.

LeKin kokoonpano
KaVen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. LeKin laaja hyökkäysvoima tarkoittaa, että aina kaikki eivät voi olla päätappajia. Pari peliä hieman pienemmällä pistemäärällä operoinut ”Moukari” on näyttänyt, että on valmis, kun passia saa.

KaVe: Marko Määttänen. KaVen pääiskijä, joka voi olla hakkuri tai yleispelaaja. Jos passari onnistuu ruokkimaan Määttästä oikein, voi ratkoa koko pelin.

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

ottelumainos KaVe 8.12

Artikkelin pääkuva: Marko Panu

Edit. 5.12. klo. 15.53. Päivitetty jouluarpajaisten pääpalkinnot. Alun perin yksi pääpalkinto piti olla televisio, mutta yhteistyäkumppani ei pystykään toimittamaan palkintoa tapahtumaan. Pääpalkintoina joulukinkkuja ja hierontalahjakortteja, sekä muita palkintoja.