Libero Jyri Niemi Team Lakkapäästä LeKi-paitaan

27. toukokuun 2018
Libero Jyri Niemi Team Lakkapäästä LeKi-paitaan

LeKi ja libero Jyri Niemi ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. 26-vuotias ja 182 cm pitkä Niemi saapuu Lempäälään rovaniemeläisestä Team Lakkapäästä, jossa pelasi viime kaudella Mestaruusliigaa.

Niemi on tuttu pelaaja LeKille, koska hän pelasi useamman kerran Kyyjärven Kykyssä LeKiä vastaan. Aina tuolloin tiedettiin, että vastustajan liberopuoli on todella vahva, nyt samasta laadusta päästään nauttimaan Hakkarissa.

Niemi pystyy pelaamaan myös yleispelaajan tontilla. Reisjärven Voiman kasvatti on Lakkapään lisäksi pelannut liigaa LiigaSärkissä ja 1-sarjaa Kykyssä ja Kokkolan Tiikereissä. Vyöllä on puolensataa liigapeliä.

– Todella hyvät fiilikset tulla Lempäälään! Innolla odotan, että päästään joukkueen kanssa tositoimiin. Odotuksena on saada kaudesta hyvä ja ehjä sekä pelata tasokasta lentopalloa, ja tätä kautta pärjätä sarjassa, Niemi kertoo.

LeKin rosteri alkaa valmistua kovaa vauhtia. Koossa on nyt 11 sopimusta ensi kaudeksi. LeKi kokoaa noin 15 pelaajan treeniringin, joten puolenkymmentä sopimusta tullaan vielä tekemään.

Libero-osasto alkaa olla jo liigatasoa. Niemi on uusin vahvistus, muut liberon paikkaa pelaamaan pystyvät ovat viime kauden ykkösmies Teemu Uusitalo, joka tulevalla kaudella ei pysty olemaan niin paljoa mukana, sekä Joni Siermala ja Niilo Nurmi.

– Uskon tuovani LeKiin puolustusosaamista, hyvää henkeä sekä vastaanottovarmuutta. Lempäälään tie toi, kun puolisolle löytyi töitä täältä ja samalla itselleni mieluisa pelipaikka, Jyri Niemi kommentoi.

LeKi ei ollut täysi tuntemattomuus Niemelle:

– Kun pelasin ykkössarjassa, LeKi oli aina pirun kova vastustaja joukkueelle kuin joukkueelle. Pitkä ja kovalyöntinen porukka, hienoa päästä mukaan!

Niemi on loistava puolustaja ja sytyttäjä. Omien sanojensa mukaan vahvuuksina ovat puolustus, taistelutahto ja joukkuepelaaminen. Kehitettävänä asiana Niemi ottaa esille nostopelin tasaannuttamisen.

LeKin manageri Juha Raunio on tyytyväinen tuoreimpaan kiinnitykseen.

– Niemi on mieluisa liigatason vonkale meille! Olimme yhteyksissä jo vuosi sitten, hienoa että hommat menivät niin, että Jyri vahvistaa jatkossa LeKi-paitaa, Raunio iloitsee.

JYRI NIEMEN PELAAJAKORTTI

IMG_7331
Kuva: Jyri Niemi liberoi KyKy-paidassa Hakkarissa kaudella 2016-17, kuvassa pelastus lattian rajasta. Kuva: Antti Raunio

Artikkelin pääkuva: Jyri Niemi Team Lakkapään paidassa. Kuva: Jyri Niemen kotialbumi.