LeKi jatkaa valmennuskolmikolla Nyström–Huurne–Laakso – taustaryhmä jatkaa myös

28. huhtikuun 2018
LeKi jatkaa valmennuskolmikolla Nyström–Huurne–Laakso – taustaryhmä jatkaa myös

Lempäälän Kisa jatkaa tutulla valmennuksella 1-sarjassa kaudella 2018-19. Päävalmentajana jatkaa Tapani Nyström, hänen apunaan toimivat Jani Huurne ja Marko ”Nakki” Laakso. Kolmikko on täysin lempääläinen, joten paikallinen leima LeKissä on yhä vahva.

Sama kolmikko johdatti Kisan viime kaudella 1-sarjan välieriin. Tuleva kausi on ensimminen, kun LeKillä on 1-sarjassa sama valmentaja kuin edelliskaudella. 1-sarjassa joukkuetta on johtanut myös Harri Lehtimäki, Esa Kunnari ja Raimo ”Asseri” Lehtonen, joka on viimeisin pidempiaikainen LeKi-luotsi (kolme kautta, 1- ja 2-sarjassa).

LeKin manageri Juha Raunio on iloinen, että tuttu kolmikko jatkaa.

– Viime kausi oli kaikin puolin positiivinen, ja jo hyvissä ajoin oli melko selvää, että tuttu kolmikko koutsaa LeKiä myös jatkossa, Raunio paljastaa.

LeKin valmennuskolmikolla oli kuluneella kaudella selvät roolit: Nyström hoiti pelivalmennuksen, Huurne vastasi eniten treenien vedosta ja tilastoista ja Laakso libero- ja passarivalmennuksesta ja henkilökohtaisista neuvoista pelaajille.

Tulevalle kaudelle yhteistyötä on tarkoitus entistään parantaa ja hioa paremmaksi.

– Tämän kolmikon varaan on todella hyvä lähteä rakentamaan tulevan kauden joukkuetta, Raunio tuumii.

Nyström on toiminut LeKissä jo 2-sarjakausista lähtien ensin apuvalmentajana ja viime kaudella päävastuussa. Lentisoppinsa Nyström on saanut Jyryssä. Nyström valmensi jo 1988 Rantaperkiön Iskun Suomen mestariksi. Vaikka lentopallo on tuosta paljon muuttunut, on intohimoinen lentismies mukana uusista ideoista, ja halu seurata lentopalloa on Tapsalla huikea. Lue Tapsa tarina (julkaistu viime syyskuussa)

Huurne on LeKissä lentisoppinsa saanut lempääläinen, jolle viime vuosi oli ensimmäinen miesten joukkueessa. Ennen Huurne oli luotsannut muun muassa MesTon naisten Mestaruusliigaan. Huurne toikin Kisaan paljon uusia treenikuvioita ja etenkin tilasto-osaamista. Lue tarinaa Janista (julkaistu vuosi sitten huhtikuussa)

Lempinimeä ”Nakki” totteleva Marko Laakso liittyi viime vuodeksi Kisan tiimiin. Hän on myös ehta lempääläinen, ja pelannut usean vuoden LeKin 2-joukkueessa passarina. Ennen viime vuotta Nakki oli valmentanut Jyryn junioreita. Pelaajat ovat kehuneet etenkin Nakin rauhallisuutta ja pelisilmää huomata pienetkin yksityiskohdat.

Taustaryhmä jatkaa

Myös muuten LeKin taustaryhmä jatkaa.

Managerina toimii Juha Raunio, joka on vastannut joukkueen kokoamisesta yhdessä valmennuksen kanssa. Raunio pitelee kokonaisuutta käsissään ja vastaa isoista linjoista. Raunio on tehnyt pitkän päivätyön lempääläisen urheilun parissa, ja häneen pitkälti henkilöityy suuri työ, jonka Kisa on tehnyt nousussa 1-sarjan huipulle.

Antti Raunio jatkaa myös taustoilla. Jatkossa hänen roolinsa on joukkueenjohtaja ja tiedottaja. Nuorempi Raunio vastaa joukkueen tiedotuksesta sekä ulkoisesta ilmeestä, hoitaa joukkueenjohtajan tehtäviä vieraspeleissä ja myös tarvittaessa huoltaa vaihtopenkillä.

Jarno ”Jampe” Nyström jatkaa LeKin videovastaavana ja huoltajana. Jampe on jo useana vuonna vastannut videomateriaalin taltioinnista ja hengen luomisesta.

Huoltaja Mika Peltola on myös jatkossa mukana, mutta rooli on vielä auki, kuinka paljon Peltola pystyy osallistumaan. LeKi etsii uutta vahvistusta huoltajaosastolle. Jos olet kiinnostunut, tai tiedät sopivan tyypin., vinkkaa siitä joukkueelle.

00 Tapani Nyström 00 Jani Huurne 00 Nakki

00 rrrrr 00 Antti Raunio 00 Jampe

Artikkelin pääkuva: Kuvat Marko Panu, graafinen toteutus Antti Raunio.

Henkilökuvat: Jani Huurne