Kisa avasi viidellä kovalla pelaajasopimuksella!

28. huhtikuun 2018
Kisa avasi viidellä kovalla pelaajasopimuksella!

Lempäälän Kisa on solminut viisi pelaajasopimusta kaudelle 2018-19. Tuore LeKi-viisikko on erittäin kovatasoinen alku tulevan kauden joukkueen rakentamiselle. Uusi kausi ja ensimmäiset pelaajat julkaistiin ravintola Villihanhessa kauden päätöstapahtumassa 27. huhtikuuta.

LeKin kanssa jatkosopimuksen solmivat Sauli Silpo, Tomi Perkiö, Kasimir Luostarinen ja Olli-Pekka Palomäki sekä uutena pelaajana sopimuksen rustasi Niilo Nurmi.

3 Sauli Silpo

#3 Sauli Silpo, yleispelaaja

Kisan kapteenina koko 1-sarja-ajan toiminut Sale jatkaa yhä LeKin henkisenä selkärankana. 35-vuotias Silpo on todellinen kansikuvapoika ja esikuva nuoremmille. Viime kaudella Silpo oli hieman uudenlaisessa roolissa, kun hän pelasi välillä yleispelaajana, keskitorjujana tai hakkurina. Valmentajan unelma: rooli kuin rooli sujuu ja pitää muiden moraalin korkealla tinkimättömällä asenteellaan.

– Vielä en ole tulevaa kautta sen kummemmin miettinyt. Vedetään kesällä biitsiä ja palataan salille syksymmällä, kertoi Silpo kaudenpäätöstapahtumassa ravintola Villihanhessa.

 

9 Tomi Perkiö

#9 Tomi Perkiö, yleispelaaja

Tomilla toinen kausi Kisassa, viime kausi meni totutellessa uuteen sarjatasoon. Kehittyi huimasti: sai kovaa treeniä Lempäälässä ja paljon peliaikaa farmijoukkue Luja-Lukossa. Myös 1-sarjadebyytti tuli tehtyä. Myös tulevalla kaudella peliajan saaminen tärkeää, mutta haastaa jo selvästi kovempaa muut Kisan yleispelaajat. Tulevaisuuden tärkeitä pelaaja.

– Ensimmäinen kausi oli opettavainen. Välillä sai kypärää etsiä, kun tuli kokeneemmilta pelaajilta palloa sen verran kovaa ja korkealta. Uskon, että olen taas ensi kaudella vahvempi haastamaan, Perkiö tuumii.

12 Kasimir Luostarinen

#12 Kasimir Luostarinen, passari

Viime kaudella Kisan passarina paljon peliaikaa saanut Luostarinen jatkaa! Viime vuonna armeija rasitti, nyt sekin on saatu pois. Oli Iskun koko kauden farmimies, nyt LeKin oma sopimuspelaaja. Omaa huiman fysiikan ja mahtavan peliälyn. Passariksi loistava torjuja. Sopimuksessa on purkupykälä, jos Luostarinen saa koulupaikan muualta kuin Tampereelta.

– Viime kaudella oli monenlaista passattavaa, joten erittäin opettavainen kausi oli. Kun pelaajat ovat erilaisia ja vaativat erilaisia passeja ja se kasvattaa myö passaria, Luostarinen kuvaili kulunutta kautta.

20 OP Palomäki

#20 Olli-Pekka Palomäki, keskitorjuja

LeKiin viime kaudeksi tullut Palomäki löysi nopeasti tiensä Hakkarin suosikiksi huimilla tuuletuksillaan ja terävillä peliotteillaan. Sytyttää kaikki katsojista vahtimestariin. Paransi pitkin kautta ja oli elementissään juuri pudotuspeleissä. Sopimuksessa on purkupykälä, jos Palomäki saa koulupaikan muualta kuin Tampereelta.

– Haluan sytyttää kentällä, en halua että kukaan turhaan harmittelee virheitä vaan on hyvällä päällä. Mukavampaa on olla hyvällä fiiliksellä, ehkä se on persoonakysymys, että olen ottanut sytyttäjäroolia, Palomäki kuvaili omaa hengenluontiaan.

00 Niilo Nurmi

Niilo Nurmi, libero

Ensimmäinen uusi LeKi-nimi. Nuori, 1999-syntynyt libero liittyy Kisaan 2-sarjan Pälkäneen Luja-Lukosta. Pelasi myös Lempäälän Jyryssä A-junioreissa. 184 senttinen ja 18-vuotias nuorukainen on vahva puolustaja ja nopea kuin kissa. Menee armeijaan, mikä aiheuttaa omanlaisiaan rajoitteita harjoittelulle. Myös tulevaisuuden nimi.

– Olen viimeistä vuotta lukiota käyvä tamperelainen ja Pälkäneen lentopallokoulun läpikäynyt mies, Nurmi kertoi kuka on miehiään.

LeKin manageri Juha Raunion kommentit uusista pelaajista:

– Saulin sopimus oli tärkeä, hän iso johtaja ja peruspalikka. Hän on peruskivi, jonka päälle on mukava lähteä muuraamaan joukkuetta.

– Palomäki ja Luostarinen ovat hienoja osoituksia organisaatiomme toimivuudesta: nuoret pelaajat tulivat tänne uusina, ja haluavat jatkaa ja kokevat LeKin oikeaksi paikaksi. He ovat ehdottomasti isoja palasia ja olivat kärkiprioriteettejamme. Molemmilla on opiskelu-pykälä, eli jos koulupaikka vie pois Tampereelta, on sovittu että tämä sopimus raukeaa.

– Perkiö ja Nurmi ovat tulevaisuuden nimiä, joille on tärkeää saada kovatasoista treeniä ja paljon peliaikaa. On tärkeää, että ryhmässä on myös nuoria ja innokkaita, jotka haastavat vanhempia. Molemmilla on erinomaiset mahdollisuudet olla parin vuoden päästä ykköstykkejä meillä.

LeKillä on myös muutama muu sopimus aivan loppusuoralla, uusia pelaajia julkaistaan kevään mittaan. Neuvotteluita käydään vanhojen ja uusien pelaajien kanssa. Joukkue rakentuu valmiiksi kesän aikana.

– Puhelin on käynyt kuumana. Uusiakin pelaajia on tulossa, ja vanhoihin pelaajiin on oltu yhteydessä. Hieman tulee vaihtuvuutta, mutta ei yhtä paljon kuin viime vuonna. Tärkeää on yhä paikallisuus, eli lempääläisjuuristen pelaajien pelaaminen Kisassa, ja se toteutuu taas mukavasti, lupailee Raunio.

Artikkelin pääkuva: Kuvat Jani Huurne, graafinen toteutus Antti Raunio.