Ennakko: KyKy-LeKi

07. helmikuun 2018
Ennakko: KyKy-LeKi

Mitä: Kyyjärven Kyky – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: lauantaina 10.2. klo. 18

Edelliset kohtaamiset: 21.10.17 LeKi-KyKy 3-0

Lähtökohta

Molemmilla paljon pelissä: Kisa haluaa kotiedun, KyKy paikan pudotuspeleihin. Molemmilla ne ovat tällä hetkellä omissa käsissä, mutta turhia tappioita ei parane kummankaan ottaa.

Joukkueiden välillä ollut aina oma jännityksensä, koska molemmat ovat tottuneet menestymään. KyKy varmasti haluaa paikata alkukauden ruman 0-3 tappion lempääläisille.

Kuntopuntari

Kumpainenkin sai voittotilinsä auki vuoden 2018 puolella – viimein. Kisalla vuosi oli alkanut kolmella tappiolla, kunnes KaVe kaatui vieraissa 3-2. Kyyjärveläisillä oli myös kolme tappiota, viime pelissä kaatui Vilppulan Tähti 3-1.

Kisa on sarjassa neljäntenä. Kuortane on pisteen edellä, ja KaVe kolme perässä. KyKy on kahdeksas, Riemu on edellä pisteen päässä ja AitRi pudotuspeliviivan alapuolella kärkkyy neljä pinnaa takana.

Sarjataulukko

Pelilliset pointit

Kyyjärven heikkous oli pitkin kautta kapea materiaali, mutta tammikuussa joukkue sai kaksi uutta pelaajaa. Monipuoliset lyöjät Oskari Keskinen ja Joonas Tulonen (Juuson veli) saapuivat Kuortaneelta saamaan peliaikaa. He voivat pelata niin hakkureina, yleispelaajina kuin keskitorjujinakin.

Kauden avauspelissä Kisa voitti etenkin hyökkäysvoimassa, lyöntivoimaan KyKy tosin sai uusien miesten tuomana uutta virtaa. Tähti-pelissä uusi kaksikko pelasi yleispelaajina.

LeKi on pelannut vahvoja torjuntapelejä, kahteen viime peliin 39 torjuntaa. Libero Teemu Uusitalo palasi sairastelun jälkeen loistavasti. Nosto onkin toiminut LeKillä hyvin, hyökkäyspeli on paikoitellen tökkinyt enemmän.

Seuraa heitä:

LeKi: Sauli Silpo. Kippari pelaa sitä paikkaa kun käsketään. KaVe-pelissä aloitti vaihdosta, sitten keskariksi ja lopulta yp. Lyövä kaksimetrinen yp on kullanarvoinen joukkueelle kuin joukkueelle. Sytyttäjänä yhä ylivoimainen ykkönen.

KyKy: Joonas Tulonen. Ex-LeKi Juuson pikkuveli on kova lyömään, ja monipuolinen pelaaja. Voi pelata paikalla kuin paikalla. Alkukaudesta vähän peliaikaa Kuortaneella, joten pelihalut varmasti isot.

Arvio

LeKiltä löytyy varmasti latausta, sillä kaksi voittoa KyKystä houkuttelee. Myöskään KyKy ei antaudu kotisalissaan helpolla, sillä vaativa kotiyleisö haluaa nähdä laatulentistä. Kisan vierassaldo parani KaVe-pelissä, ja sitä olii hyvä mahdollisuus jatkaa Kyyjärvellä.

LeKi matkaa lauantaina aina vaikeaan Kyyjärven liikuntahalliin

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio