LeKi matkaa lauantaina aina vaikeaan Kyyjärven liikuntahalliin

06. helmikuun 2018
LeKi matkaa lauantaina aina vaikeaan Kyyjärven liikuntahalliin

Lempäälän Kisan kausi jatkuu 1-sarjassa tämän viikon lauantaina. Kisa matkustaa Kyyjärvelle paikallisen Kykyn vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.

Kisa palasi voittojen tielle viime ottelussaan, kun Karhulan Veikot kaatui vieraissa 3-2. Kisan vaikeiden vieraspelien putki jatkuu, sillä Kyyjärvi tunnetaan paikkana, josta ei helpolla pisteet lähde mukaan.

Pari kautta sitten remontoitu Kyyjärven liikuntahalli on nykyään jo oikein hyvä pelisali 1-sarjaan, kun halliin lisättiin pituutta. Sitä ennen se herätti vieraissa kauhua etenkin lyhyytensä vuoksi. Remontti myös osaltaan helpottaa vierasjoukkueiden pelaamista, kun pienen salin shokki ei ole niin suuri. Kyyjärvellä on ollut vuosia 1-sarjan kovin kotiyleisö, joka antaa voimaa kotijoukkueelle.

Tällä kaudella Kykyn kausi on kuitenkin mennyt odotettua heikommin. Usein pienessä keskisuomalaisessa kunnassa on totuttu menestykseen, mutta tällä hetkellä se on sarjassa vasta kahdeksas, viimeisellä pudotuspelipaikalla. Myös yleisömäärä ovat heikentyneet: keskiarvo on tippunut 70 katsojalla (nyt 151) ja sijoitus ykkösestä viidenneksi 1-sarjan tiastoissa.

Helppoa pistepottia ei Kisa kuitenkaan tule saamaan. Molemmilla panokset ovat tapissa: Kisa taistelee kotiedusta pudotuspeleihin ja Kyky paikasta sinne.  Alkukaudesta LeKi voitti kohtaamisen 3-0 Lempäälässä.

KaVe-ottelu oli jo näyte paremmasta: peli oli alussa ja lopussa laadukasta, ja henkinen selkäranka ei murtunut vaikeuksista huolimatta. Eetu Rantanen ja Teemu Uusitalo tuikkivat ykköstähtinä. Samalla katkesi neljän pelin tappioputki.

Kykyn saldo vuoden 2018 saldolla on lähes sama kuin LeKillä: kolme tappiota ja vain yksi voitto, joka tuli viime pelissä Vilppulasta.

Kisa ja Kyky ovat pelanneet historiassaan muutamia unohtumattomia matseja. Kaikkein legendaarisin oli heti Kisan ensimmäisellä 1-sarjakaudella juuri Kyyjärvellä. Keväällä 2015 joukkueet kohtasivat välierissä. Kyky voitti selvästi Lempäälässä, mutta toisessa osassa Kisa vei vieraissa pelin 3-2. Niinpä finaalipaikka meni kultaiseen erään, jonka Kyky voitti pienimmällä mahdollisella erolla 15-13.

Artikkelin kuva: Kyyjärven uusittu liikuntahalli, kuva kaudelta 2016-17. Kuva: Antti Raunio