Ennakko: KaVe – LeKi

03. helmikuun 2018
Ennakko: KaVe – LeKi

Mitä: Taistelu kotiedusta kiristyy, Karhulan Veikot – Lempäälän Kisa

Missä: Karhulan liikuntahalli, Kotka

Milloin: sunnuntaina 4.2. klo. 16

Edelliset kohtaamiset: 28.10.2017 LeKi-KaVe 3-1

Lähtökohta

Taistelu pudotuspelien kotiedusta ei voisi olla kiivaampaa. Kuortane, LeKi, VaLePa2 ja KaVe ovat kahden pisteen sisällä, kun jäljellä on 3-4 peliä. LeKi kohtaa vielä KaVen ja VaLePan, joten keskinäiset pelit ratkaisevat paljon. Todennäköisesti tämän pelin voittaja sijoittuu toista korkeammalle lopullisessa sarjataulukossa.

Molemmilla on alla tappioita, Kisalle peräti neljä ja KaVella kaksi. Alkukauden otatuksen vei Kisa, mutta KaVella on 1-sarjan toiseksi kovin yleisömäärä ja kauden yleisöennätys (259 vs. Hurmos), joten se saa kotiyleisöstään varmasti kovan lisäbuustin.

Kuntopuntari

Sarjataulukko 3.2.2018

sarjataulukko 3.2.18

Pelilliset pointit

KaVen peli lepää kolmeen kovaan palaseen: passari Matti Paloseen – timanttiseen keskipeliin – Vantaa Ducksin farmiapuihin. Jos nämä kolme ovat samalla kertaa kunnossa, on kotkalaisia vaikea voittaa. Kokeneen passari Palosen roolia ei voi aliarvioida, hän torjuu, syöttää, johtaa, kuumentaa ja tietenkin passaa. Liigasta useimmiten mukana ovat olleet Patrik Ovaska ja Marko Määttänen.

LeKi on saanut pelillisen alakulon käännettyä. Mahti-ottelu oli jo parempaa tekemistä, ja pelitreeni Rantaperkiön Iskun kanssa oli vahva signaali paremmasta. Anssi Vesanen on palannut Mestarien liigan pelikomennuksensa jälkeen LeKin riveihin. Ossi Vesanen on taas kovemmalla intensiteetillä mukaan, ja lähenee huippuvirettään kuin luotijuna. Kisan torjunta oli hirvittävässä tikissa Mahti-pelissä, peräti 22 kaappia!

Seuraa heitä:

LeKi: Arttu Linjamäki. Arttu on pelannut kahdessa viime pelissä liberona, ja pelannut loistavasti. Pelipaikka Karhulassa vielä arvoitus, mutta peliaika saanut varmasti nuorukaisen haluamaan lisää näyttöpaikkoja.

KaVe: Lauri Lehtonen. Nuori keskitorjuja on loikannut kerrasta 1-sarjan eliittiin pelipaikallaan. Anton Lepistön kanssa muodostaan 1-sarjan yhden parhaimmista keskaripareista. Vikkelä jaloistaan, ehtii hyvin myös torjumaan.

Arvio

Voiton arvo molemmille on kovin, mitä se tällä kaudella vielä on ollut. Taistelu top 4 -sijoista on nyt, eikä pian. Keskipeli on molemmilla vahvaa, joten laitalyöjien hyökkäystehot tulevat ratkaisemaan paljon.

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio